full screen background image

Marko Livaja ipak odlazi u Inter

Nakon brojnih zavrzlama Inter iz Milana je uspio u svoje dvorište dovesti 18-godišnjeg talentiranog napadača Marka Livaju. Prelazak napadača u redove “nerazzurra” bit će realiziran na kraju sezone.

Talijanski mediji kažu da je to već sigurna stvar, samo se čeka službena potvrda. Podsjetimo, Livaja je početkom aktualne nogometne sezone odbio potpisati profesionalni ugovor s Hajdukom jer je već tada Inter bacio oko na njega. Međutim u međuvremenu su se stvari zakomplicirale.

Nakon debakla talijanske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu uveden je novi propis o smanjenju broja igrača izvan Europske unije koji nastupaju za klubove Serie A. Krenulo se zaobilaznim putem.

Livaja je prešao u švicarski Lugano, a tamo se zaposlila i cijela njegova obitelj – sve kako bi sinu omogućili registraciju u Europskoj uniji. Hajduk je u međuvremenu suspendirao igrača što je nanijelo štetu i njemu i klubu.

Livaja je cijelu jesen proveo na treninzima bez mogućnosti odigravanja službenih utakmica. Ipak čini se da i tome dolazi kraj. Prema pisanju talijanskih medija, sud je odlučio da talentirani napadač sada može u redove Intera, a Hajduk će dobiti tek 180 tisuća eura odštete. Talijani ga opisuju kao jednog od najtalentiranijih hrvatskih napadača kojeg krasi izvrsna tehnika i njuh za gol.

Izvor: dalmacijanews.com
Odgovori