full screen background image

Chivu: Najvažnija utakmica uvijek je ona sljedeća, Mourinho:Rezultat je pravedan

Nakon neočekivanog remija protiv Cagliarija u 18. kolu Serie A na Giuseppe Meazzi izjave su dali Cristian Chivu, Hernan Crespo, Zlatan Ibrahimović i Jose Mourinho.

Chivu: Zadovoljan sam zbog povratka na teren nakon dva mjeseca izbivanja iako rezultat nije onaj kojem smo se nadali. Nakon vodstva Cagliarija napravili smo puno promjena, a nakon što smo izjednačili utakmica je mogla otići na obje strane. Idemo dalje s optimizmom, jer najvažnija utakmica uvijek je ona sljedeća.

Crespo: Zadovoljan sam svojim doprinosom danas. Gubili smo, ali smo uspjeli dobro reagirati i uzeti vrlo važan bod. U ovom trenutku igram vrlo malo, ali treniram s velikim zalaganjem kako bih bio spreman kada dođe moja prilika. Očekujem li veću minutažu? Ne očekujem ništa, uzimam ono što mi se ponudi i pokušavam to maksimalno iskoristiti. Naravno da bih želio igrati više, ali profesionalac sam i radim s grupom nevjerovatnih osoba i tražim samo kako pomoći momčadi doći do pobjeda. Ja nikad ne odustajem i uvijek ću davati sve od sebe za dobrobit Intera.

Ibrahimović: Sretan sam zbog postignutog gola koji je postignut u teškim uvjetima kada nismo imali ravnotežu u utakmici. Nismo uspjeli osvojiti tri boda što svakako preferiram u odnosu na moj gol. Igramo da bismo pobjedili i nezadovoljni smo kada ne uspijemo. Bila je ovo prva utakmica nakon pauze i siguran sam kako ćemo iz utakmice u utakmicu samo napredovati. U utorak ću igrati protiv Genoe ako to trener bude želio.

Mourinho: Čini mi se da je rezultat pravedan. Prvo poluvrijeme je bilo nula, jer smo igrali slabo. Na desnoj strani samo je Zanetti uspjevao nešto, dok na lijevoj Maxwell nije krilo. Mnogi misle kako su ovo dva izgubljena boda, ali za mene je ovo osvojen bod u prvenstvu gdje i taj bod može biti odlučujući. Ne tražim alibije, sigurno da se moramo vratiti na nivo na koji smo navikli i moramo se naučiti nositi s izostancima. Kako bi se utakmica pobijedila potrebno je riskirati i ako izgubimo 2:0 ili 3:0 preuzimam odgovornost. Riskirao sam s Lecceom, s Genoom i sada i to nam je donjelo pet bodova. Ne sviđa mi se kako smo ušli u utakmicu, ali bilježim prvih 15 minuta drugog poluvremena. Istina je kako se mučimo s momčadima donjeg doma ljestvice, jer su to momčadi koje igraju s velikim intenzitetom, te vrlo brzo. Ja ne mogu reći da smo danas igrali lošu utakmicu. Otkada sam došao u Inter pokušavam momčadi dati ravnotežu, a upravo je to uvjetovalo pristup u posljednjim utakmicama. U Sieni je nedostajao Stanković, danas Maicon, u Bergamu neće biti Muntarija: relano je kako se konstantnim promjenama gubi ta ravnoteža i kvaliteta. Acquafresca je zabio strašan gol, demonstrirao je profesionalizam zaboravivši da igra protiv svog budućeg kluba.
3 thoughts on “Chivu: Najvažnija utakmica uvijek je ona sljedeća, Mourinho:Rezultat je pravedan

Odgovori