full screen background image

Leonardo: Uvijek znamo sjajno reagirati

Uoči prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka Interovi predstavnici na press konferenciji bili su Diego Milito i Leonardo…

Milito: Schalke 04 je jaka momčad koju poštujemo. Ne dolazi se slučajno u četvrtfinale. Neće biti lako, ali mi želimo pobijedu i prolaz dalje. Ja sam osobno dobro psihički i fizički. Došao sam u top formu, ali mi ipak nedostaje ritam utakmica. Derby? Arhiviran je, mislimo samo na sutra. Želimo biti protagonisti, kao uvijek, a posebno nakon poraza: momčad je željna odigrati veliku utakmicu. Nikome se ne moramo dokazivati, jer do sada smo bili među glavnim akterima. Kakav se zrak diše? Dobar, jako nam je stalo do ovog okršaja, želimo proći dalje. Želja i mirnoća nam daju dodatnu snagu. Ja sam imao lošu sezonu prepunu ozljeda. Ostalo je međutim još dva mjeseca i svu tu ljutnju želim pretvoriti u pozitivnu energiju i golove. Mojim golovima do Wembleya? Važno je stići, da Inter stigne tamo, a ne mojim golovima.

Leonardo: Unatoč lošem prvenstvu Schalke 04 je stigao u četvrtfinale Lige prvaka, a to donosi strašan entuzijazam. Raul? To je igrač sa sjajnom povijesti i mislim da je – vidjevši osobnu odluku da potpuno promjeni sredinu i da to napravi s takvim entuzijazmom – simbol Schalkeovog pohoda u Ligi prvaka. Derby? Vi ste sve proanalizirali, ali ja ne mislim da je gol nakon 47 sekundi pitanje taktike. Postoje razni faktori zašto smo izgubili utakmicu. U prvom smo poluvremenu mi imali recimo tri prilike, oni dvije, pa ipak nismo zabili gol. Ne vjerujem ni da je bio problem karaktera ili pristupa. Kakvi su osjećaji? Ostaje gorčina poraza, ali ova je momčad uvijek nakon takvih događaja reagirala fantastično pa se nadam da će tako biti i ovaj put. Milito? Prošao je potpuno nove pripreme, tretiran je kao da je na ljetnim pripremama. Mislim da je dostigao visoki nivo. Nisam nikada dobio kod kuće u Ligi prvaka? To je nebitno, svaka je utakmica posebna priča. Schalke je unatoč promjeni trenera zadržao način igranja i razmišljanja. Činjenica da smo mi prošli na način koji jesmo dokazuje da imamo sjajan karakter i da se ne predajemo do posljednje sekunde. Stoga nije bitno gdje i kako, bitno je proći. Ja ne mislim da smo mi u igri na svim frontovima zato što to matematički i fizički jesmo, već zato što mi momčad daje garancije. Pa da nije toga ne bismo niti do ovdje stigli. Jedan poraz sigurno ne mijenja stvari. Ova momčad ima taj ponos svaki put pokazati da je prava i ovo natjecanje tretiraju znajući koliko je teška baš svaka utakmica. Upravo su tako prošle godine došli do kraja.
One thought on “Leonardo: Uvijek znamo sjajno reagirati

  1. J.Zanetti4

    nadam se da ce Inter postici gol u prvih pola sata i da ce to vodstvo doneti dozu sigurnosti igracima koji bi na taj nacin apsolutno kontrolisali igru.

    sa pravom svi ocekujemo prolaz u polufinale i nadam se da ce Milito odigrati bar 70 minuta i da ce biti od zapazenijih na terenu

Odgovori