full screen background image

Branca: Radimo kako bi svoje zadovoljstvo podijelili s navijačima

Na dan svog 44. rođendana sportski direktor Intera Marco Branca razgovarao je za Inter Channel.

Može se reći kako te i vrijeme posrećilo, sniježi, ugođaj je prekrasan. Sretan ti rođendan.

Da, dan je sjajan, poseban za mene, a i vrijeme me poslužilo.

44 godine u nogometu i za nogomet, koliko kao direktor?

Ovo je šesta godina, još sam pilić za ovaj posao. Svaka godina je lijepa, a osjećam se još uvijek mladim. Što se tiče tijela, imam ono što mi je priroda dala: sa šest godina sam zaigrao nogomet, dakle već sam u ovom sportu 38 godina. Mogu reći da je uvijek bilo zabavno.

U tih šest godina radio si na stvaranju momčadi kojoj danas svi zavide?

Moj zadatak je biti od koristi predsjedniku Morattiju, Interu, te našim idejama i potencijalu. Sretan sam što sam to dosada uspio i nadam se kako ću tako i nastaviti.

Izaberi dva naj trenutka: najljepši gol i najbolji transfer?

To su stvari koje nisam nikada radio niti ću raditi. Ne postoji gol ljepši od drugih i nikada neće biti najboljih transfera. Sve ih proživljavam jednako, sa velikim zadovoljstvom, koncentracijom i sudjelovanjem.

Radiš svakodnevno kako bi stvorio i zacementirao sjajnu ekipu. Jučer ste svi bili na večeri u restoranu Javiera Zanettija?

Posljednjih godina se razvila udaljenost između nogometa i priča oko njega. Naši navijači su mogli vidjeti kako se samo 5% od onog što se pisalo po novinama ostvarilo. Ono što želim reći je da ono što pričaju mediji nema puno veze s nogometom. Nogomet je sam po sebi isti u posljednjih 50 godina. Ekipa se stvara na pravim vrijednostima. Jučerašnja večera je dokaz tome.

Takvi trenuci također ostavljaju dojam o snazi ove momčadi?

Da, posebno je lijepo vidjeti s kakvim se zadovoljstvom rade ovakve stvari. Isto kao i ostanak na pripremama kod kuće, na ovoj hladnoći. Dogodine ćemo možda negdje drugo, ali važno je biti spreman za nastavak sezone. Sve utakmice koje predstoje su odlučujuće i moramo biti oprezni na svakoj od njih. Dosada smo radili sjajno i želim se osobno zahvaliti svima. Moramo nastaviti ovako zbog zadovoljstva dobro obavljenog posla koji onda možemo dijeliti s našim navijačima.

Mediji kažu kako se u Europi više kupuje, dok je u Italiji popularno razmjenivati igrače?

Ne možemo se sakriti iza ove ekonomske krize. Svi će morati malo pripaziti s ulaganjima. U sportu je isto, nema više bajkovitih ponuda, osim u Engleskoj. Oni su posebna priča. Klubovi imaju puno više novca od naših pa je i logično da su oni glavni igrači na tržištu.

Svi vi u Interu ste se izjasnili kako želite s ovim igračima završiti sezonu. Što ako netko pokuca na vaša vrata sa željom za ispisnicom?

Inter prvo sasluša igrača, zatim razmisli i na kraju, u suglasnosti s igračem, odluči. To je iz razloga što inter mora loviti sve trofeje. Stoga postoje igrači koji su svjesni kako neće igrati stalno, ali razumiju da su potrebni klubu. Razgovarao sam s Mourinhom koji je priznao kako nije znao da je talijanski nogomet toliko zahtjevan. Složio bih se s njim da je 29 igrača previše, ali umjesto 24 kao što je u početku želio Mourinho, treba ih biti 26-27, jer uvijek je 4-5 igrača izvan pogona. To je i on uvidio.

Želimo ti još jednom sretan rođendan i dobar posao u ovoj godini?

Hvala. Sada ispitujemo situaciju, gledamo mnoge igrače, ali nema nikakvih pregovora ili ponuda. Trenutno ne želimo raditi ništa na tom planu. Svi do jednog od naših igrača mogu biti mirni i nastaviti raditi kao ovih dana i protekle 4 godine. Sve do kraja ove sezone koja može biti jednaka ili još bolja od prethodnih.

Preveo i uredio: nraguz
2 thoughts on “Branca: Radimo kako bi svoje zadovoljstvo podijelili s navijačima

Odgovori