full screen background image

Inter: Svim navijačima Intera sretna Nova godina!

Danas je dan povratka pripremama FC Internazionalea. Jose Mourinho prvi je trening u 2009. zakazao za danas popodne u 15 sati. Stoga ćemo sutra imati sigurno dosta vijesti i izjava iz kampa. Jedno se već zna: Adriana neće biti, ostao je u Brazilu.
Inter mu je navodno odobrio duži period oporavka (vodi se još uvijek kao ozljeđeni igrač). Tako su novinari koji su ga jutros čekali na Malpensi ostali suhog pera, iako su već počeli s nagađanjima o stvarnom razlogu izostanka. Iz zrakoplova kojim je trebao stići Adriano izašli su samo medijima neatraktivni Maxwell, Maicon i Mancini.

Jose Mourinho je danas po dolasku u Appiano Gentile dao opširni intervju Mediasetu iz kojeg izdvajamo: “Kada bih mogao birati između Intera i Manchester Uniteda, sigurno bi mi draže bilo trenirati Inter.”
Na optužbe Fergusona da je blefirao kada je želio Manchester United za protivnika Mourinho je uzvratio: “Blefiarnje bi bilo da sam rekao kako želim Manchester, jer mislim da tako imamo najveće šanse za prolaz.”
Za kraj je poželio svima Interovcima “ono što želim sebi i svojoj obitelji, puno zdravlja, mira i ljubavi, te balans u svim aspektima života. Što se tiče nogometa, volio bih svima pokloniti nešto što bi pridonjelo sreći jednog interiste.”

Dejan Stankovic također je pričao, Il Giornaleu. Srpski igrač Intera izjavio je kako se još uvijek nade u nevjerici što je napravio od svoje karijere: “Kada pričam s prijateljima i kada me pitaju o mojim suigračima prođu me trnci, jer shvatim dokle sam dogurao u životu, s kakvim veličinama i u kakvom klubu igram.”
Na pitanje koji je Inter bio najjači, odgovor je jasan: “Onaj koji je osvojio prvenstvo s 30 bodova prednosti. Imali smo
17 uzastopnih pobjeda, stvarno smo pretjerali. Bili smo prejaki za Seriju A.”
O “proklestvu” Lige prvaka: “Dosada smo igrali odlično na početku da bi u veljaci nestali. Sada smo bili loši u grupi, a o našoj snazi ćemo pričati kada dođe ova veljača.”

Nevjerovatno je koliko novinari pričaju o pojačanjima u Interu. Od njih za sada ništa, a naslovi u medijima su tipa: “Inter i Milan najviše će potrošiti u prijelaznom roku”. S našim klubom se povezuje gotovo svaki kvalitetan svjetski napadać. Nakon Drogbe, Milita, Teveza i Owena sada se spominje Eto’o. Pa krenimo redom. Drogba je uistinu pokrenuo lavinu nezadovoljstva u Chelseaju i moguće je da ode na ljeto, ali nitko nikad nije rekao da će igrati u Interu. Predjsednik Genoe rekao je kako Milito nema cijenu, te da ostaje 100%. Tevez je sam izjavio kako iz Manchestera ne ide sigurno, a Owena je prekrizio sam Mourinho: “O njemu nisam razmišljao niti u jednom trenutku. U posljednjoj godini je imao ozbiljnih ozljeda i više nije Owen kakvog smo poznavali.” Mi samo čekamo koje će se još ime povezati s crno-plavima.

Iz Intera je svim interistima diljem svijeta stigla čestitka za 2009. godinu uz želje za mirom, zdravljem i pobjedama. U potpisu Massimo Moratti i cijeli FC Internazionale.

Preveo i uredio: nraguz
2 thoughts on “Inter: Svim navijačima Intera sretna Nova godina!

Odgovori