full screen background image

Mourinho je izabrao Diega

Nije bilo nikakvih vijesti proteklih dana. Sve se svodilo na euforične govore za kraj kalendarske godine, osvrte, želje za 2009… Niti članovi FC Internazionalea nisu bili iznimke po tom pitanju. Tako su svoje viđenje situacije u iscrpnim intervjuima dali Jose Mourinho, Massimo Moratti, Javier Zanetti, Julio Cesar… Svi se slažu u jednom: protekla godina je bila vrlo dobra za Inter, osvojen je 16. naslov prvaka Italije, u novoj sezoni s novim trenerom Inter je sve bolji i ponovno drži prvo mjesto. Za 2009. svi oni imaju želju za nastavkom u ovom ritmu, napredak, te još bolje rezultate. Najveće želje su, a što drugo, 17. scudetto i Liga prvaka. Jose Mourinho čak je promjenio svoje mišljenje o Serie A, pa sada smatra da je kvaliteta na najvišoj razini…

Naravno, nije samo vrijeme darivanja. Dapače, u nogometu je vrijeme trgovanja, miješanja karata, odnosno glasina koji će igrač promijeniti klub. Od Interovih igrača, najspominjanije ime svakako je Adriano. Kako danas stvari stoje neće biti ništa od Flamenga ili Sao Paula. Gilmar Rinaldi je ponovio: “Adriano će 2. siječnja biti na pripremama s Interom. Ostaje u Milanu.”
Nelson Rivas će od 1. siječnja postati igrač Bologne. Za njim bi mogao i Mario Balotelli, ali to nije potvrđeno. Lecce je pokazalo interes za posudbu Luisa Jimeneza.

No najvažnija vijest za Interov novi izgled je da Jose Mourinho čini se prihvća kako njegov sistem 4-3-3 u Italiji ne može uspjeti, te želi nastaviti igrom u rombu 4-4-2. Sada idealna pojačanja nisu više krilni napadači, već jedna klasična polušpica koja će djelovati iza dva napadača. A njegovo ime je Diego, Werderov Brazilac. On je navodno prvi na listi želja Josea Mourinha. Talijanski mediji pišu kako će se njegov dolazak u Inter teško ostvariti sada u siječnju, ali kako je na ljeto taj posao gotova stvar.

Preveo i uredio: nraguz
Odgovori