full screen background image

Moratti: Želim da nam se nasmiješi sreća u Ligi prvaka

U ovo predblagdansko vrijeme svi analiziraju proteklu godinu i vrijeme koje dolazi. Ni predsjednik Intera nije iznimka.

Prekrasna godina je iza vas, šteta jedino za komentare nakon Siene?

Zašto šteta? Možda jer ste vi pisali loše stvari. Zaslužili smo prvo mjesto kao i naslov prošle godine igrajući dobar nogomet.
Priznali smo apsurdnu grešku u Sieni, što smo više mogli. Greška nije napravljena zlonamjerno kao što se događalo prije nekoliko godina. Eto, jučer se dogodilo i Juventusu. Dogodine želimo biti još bolji, a štete nam samo vaši komentari po TV emisijama.

Dupli ogled s Manchesterom?

Sjajno, prekrasno. Potrebna nam je takva utakmica, da vidimo koliko možemo. Za navijače je poslastica, jer će na terenu biti mnoštvo zanimljivih igrača.

Napokon se očekuje pun stadion?

Kako mislite napokon? Stadion je već bio prepun u nekoliko navrata. Ako ne bude određeni broj mjesta koje moramo ostaviti za gostujuće navijače, stadion će opet biti krcat.

Može li Inter unaprijed osigurati Scudetto i koncentrirati se na Ligu prvaka ili očekujete da će Juventus i Milan biti uporni do kraja?

Roma je bila ta koja nas je proteklih godina uhodila. Mislim da će i ove godine biti neizvjesno do kraja, ovaj put nas prate Juventus i Milan. Moramo nastaviti istim ritmom. Neće biti lako, ali probat ćemo.

Osim Ibrahimovića i Mourinha o kome se puno priča ima li koj igrač o kojem biste nešto rekli?

Sigurno Cambiasso. Možda nije neki tehničar, ali je sjajan u svim segmetnima igre. Cordoba i Samuel takoder, vratili su se sjajno nakon ozljeda. Pa Cruz, koji može svima biti primjer. Sad bih mogao nastaviti sa svima. Svi su doprinjeli uspjehu i vrlo sam im zahvalan.

Kada biste jednom riječju opisali Inter 2008. koja bi to riječ bila?

Bila je ovo sjajna godina u kojoj je Inter dominirao. Probati ćemo nastaviti isto i dalje. Nadam se da će nam se nasmiješiti i sreća koja nas je prošlih sezona zanemarivala u Europi.

Hoćete li biti aktivni na tržištu u siječnju?

Osobno mislim da ne.

Pričate li s Mourinhom o Adrianu? On je rekao da mu treba mentor.

To su stvari koje se mogu sigurno reći. Adriano je u velikoj krizi iz koje pokušava izaći. Posjeduje svima znane kvalitete, moramo ga uzeti u obzir. Jedan je od najboljih igrača svijeta. Preuzeli smo veliki rizik da mu pomognemo i moramo to napraviti na najbolji mogući način.

Preveo i uredio: nraguz
One thought on “Moratti: Želim da nam se nasmiješi sreća u Ligi prvaka

  1. Adnan BMW525

    Pricate li s Mourinhom o Adrianu? On je rekao da mu treba mentor.

    To su stvari koje se mogu sigurno reci. Adriano je u velikoj krizi iz koje pokusava izaci. Posjeduje svima znane kvalitete, moramo ga uzeti u obzir. Jedan je od najboljih igraca svijeta.
    Preuzeli smo veliki rizik da mu pomognemo i moramo to napraviti na najbolji moguci nacin.

    to se trazi i drago mi je zbog Adriana da ostane makar do ljeta ,,,

Odgovori