full screen background image

Mourinho: Adriano bi trebao promijeniti sredinu

Jose Mourinho je u četvrtak dao intervju emisiji “Quelli che il calcio e…”.

Započeo je kratkom analizom prvih mjeseci u našem klubu: “Nakon šest mjeseci rada u Italiji i Interu mogu reći da sam bolji trener, kompletniji. Ovo me iskustvo sve više čini sretnim iako po prirodi nisam nikad zadovoljan. Želim više od sebe i od momčadi.”
O Zlatnoj lopti je rekao: “Kada razmišljam o savršenom nogometašu mislim na Kaku, Ibrahimovića i Messija. Messi je fenomen i za koju godinu će sigurno osvojiti Zlatnu loptu. Cristiano Ronaldo nije najbolji igrač svijeta. Nagradu je dobio jer je njegova momčad osvojila Premier ligu i Ligu prvaka. No za mene je Zlatan Ibrahimović trenutno najbolji igrač na svijetu. Zlatan obožava nogomet, ima veliko srce i vrlo je agresivne emotivne prirode. Zabavlja se? Mislim da sam mu pokazao da treba biti i odgovoran. Kada sam ga stavljao utakmicu za utakmicu za svijet talijanskog nogometa je to bilo kao da uništavam sretno dijete. Ne, ja želim stvoriti mentalno snažnu momčad i on je sada u stanju osvojiti Zlatnu loptu.”
O potencijalnoj želji da Beckham igra za njega nije direktno odgovorio, samo je rekao: “Beckham je veliki profesionalac. On ima i marketinšku stranu, ali svi igrači s kojima sam pričao o njemu su mi rekli da trenira iznimno strasno i profesionalno.”
Adriano: “Neće se riješiti etikete koju si je naljepio u Italiji. Promjena sredine bi mu dobro došla. Kada sam došao rekli su mi da će mu promjena trenera pomoći. Na početku je tako i bilo, ali poslije više nije bio 100%. Profesionalnom igraču ne bi trebao mentor, netko tko ce biti s njim i kontrolirati ga cijelo vrijeme. Adrianu netko takav treba; roditelji, mentor, trener, suigrač. Meni se to ne sviđa. Predsjednik Moratti i ja želimo da ostane, ali ukoliko nas pita da ode neću se nimalo opirati, može još deset godina igrati vrhunski nogomet.”
Hoće li Drogba zamijeniti Brazilca: “Mislim da ne. Nikad nisam krio naš poseban odnos. Dider za mene nije samo nogometaš, on je dio mene, moje produljenje na terenu. No sada imam Crespa, Cruza, Balotellija i Ibrahimovića.”
Medu ostalim temama dvije su još za izdvojiti. “Ne bojim se budućnosti, niti mislim na nju. Čovjek koji misli previše unaprijed gubi mentalnu energiju.”
O odnosu s navijaćima: “Već tradicionalno Interovcem se osjeća i jeste plemeniti socijalni i nogometni dio Milana. Na stadion se ide s kontroliranim emocijama. Ne kažem da nisu strastveni, jer u stvarnosti jesu puno, ali sposobni su kritički gledati utakmicu i njihovu momčad.”

Preveo i uredio: nraguz
2 thoughts on “Mourinho: Adriano bi trebao promijeniti sredinu

Odgovori