full screen background image

Vieira: Talijanska liga je rasistička

“Čekamo ga i nadamo se da će se vratiti u Inter” – tako je jučer rekao Massimo Moratti za Adriana. Ipak, sve je vjerojatnije kako će Adriano ipak napustiti Inter i potpisati za Flamengo. Jose Mourinho rekao je Marcu Branci i ostalima zaduženima za transfere kako u slučaju odlaska Adriana želi novog napadača. On je identificiran u Robertu Acquafresci, mladom napadaču Cagliarija koji je već u Interovom vlasništvu. Acquafresca je posuđen na Sardiniju do kraja sezone, te stoga predsjednik Cagliarija Cellini želi Balotellija kako bi pustio Acquafrescu već u siječnju. Ukoliko Adriano ode u Brazil Inter će ponuditi Obinnu. Ukoliko Adriano ostane, Balotelli bi uistinu mogao u Cagliari.
Isto tako, glavni cilj za obnovu Interovog napada ostaje Didier Drogba, ali njegov se dolazak očekuje tek na ljeto. Možda će tek tada Adriano napustiti Inter, te otići u Chelsea u međusobnoj razmjeni dvaju klubova.

Patrick Vieira osvrnuo se na rasizam u Italiji: “Biti crnac u Italiji mnogo je teže nego u drugim zemljama, jer ovdje nas puno češće vrijeđaju. Već četiri godine sam u Italiji i nekoliko sam puta imao problema s navijačima. Moj najbolji odgovor je dati sve od sebe na terenu i odigrati još bolje. Nogomet i njegovi autoriteti moraju još više napraviti u borbi protiv rasizma. Situacija se popravlja, ali put je još dugačak. FIFA bi mogla vrlo lako identificirati one koji na tribini uzvikuju rasističke uvrede. Takvima bi trebalo zabraniti dolazak na stadion i kazniti ih ne zatvorom, već socijalnim radom.” Potom je nastavio: “Žao mi je što nema više crnih trenera u nogometu. To je pogrešno, jer njima bi se trebalo vjerovati isto kao što se vjeruje crnim igračima. Ja sebe ne vidim kao trenera, jer nemam potrebno strpljenje. No možda promjenim mišljenje za koju godinu.”

Preveo i uredio: nraguz
Odgovori