full screen background image

Zaslužujemo velikana, ali neće im biti lako

Nakon još jedne loše predstave na europskoj pozornici, protiv bremenskog Werdera, Jose Mourinho, Javier Zanetti i Julio Cesar izjavili su sljedeće:

Jose Mourinho: Neće se moći reći kako nismo imali sreće sa ždrijebom ako izvučemo jednu veliku momčad. Ta momčad će moći reći da nije imala sreće što je izvukla Inter, u to sam uvjeren. Ne sviđa mi se to što smo izgubili od Werdera, iako utakmica za nas nije bila natecateljske naravi. Sigurno da na terenu nije bio najbolji Inter, jer odmarali smo neke igrače. Nedostajao je presing Stankovića, iako sam zadovoljan kako su se žrtvovali Mancini i Quaresma. Zadovoljan sam novom ulogom Mancinija kao polušpice i Quaresme kao drugog napadača, a nezadovoljan zbog ozljede Materazzija i Maxwellom, koji glavom nikako nije ušao u utakmicu kada je dobio priliku. Moram pohvaliti i Werder, koji je dao sve od sebe, igrao savršeno kako bi se plasirao u Kup UEFA. Nama trenutno ipak najviše odgovara 4-4-2 gdje možemo pokazati svoju punu moć: psihićku, fizićku i taktićku u veznom redu. Ne mogu biti ljut na ovaj poraz. Ljut sam na poraz od Panathinaikosa i remi na Cipru. Tada smo igrali kao dječica i prosuli bodove. S 13 bodova bismo pozitivno razmišljali o europskom iskustvu. Ovako smo se kvalificrali, ali u Europi moramo dati više. Osam bodova je premalo i zaslužujemo Manchester United, Liverpool ili Barcelonu. Trebaju nam velike utakmice s velikim pritiskom.

Javier Zanetti je izjednačio rekord Giuseppe Bergomija 117-tim nastupom u europskim kupovima u dresu Intera: Inter je moj drugi dom, vjerovali su u mene od kada sam došao. Osjećam se Talijanom, cijelu moju karijeru sam ovdje. Mogao sam bolje proslaviti ovaj jubilej, ali najvažnije je bilo pobijediti. Željeli smo biti prvi. Sada iščekujemo ždrijeb. Werder nam je stovrio poteškoće, oni su sjajni od veznog reda prema naprijed. Nismo dobro kontrolirali loptu, a teren je bio sklizak, pa nismo mogli aplicirati pravi presing koji smo željeli. Bolji smo u ligi nego u Europi? Nismo se namučili u Ligi prvaka, prerano je za analize. Moći ćemo više reći nakon sljedeće europske runde.

Julio Cesar: Mourinho je rekao da s 8 bodova ne zaslužujemo prolaz i da moramo pobijediti. Nismo uspjeli, završilo je kako je završilo. Za sljedeći krug se moramo dobro pripremiti, ali ponajviše koncentrirati. Nema više prostora za greške. Sada ćemo vidjeti od čega smo napravljeni i možemo li, ja osobno mislim da da, pokazati svoju pravu vrjednost. Nemam nikakvu želju što se tiče sljedećeg protivnika. Ukoliko želimo do kraja moramo ih sve pobijediti.

Preveo i uredio: nraguz
One thought on “Zaslužujemo velikana, ali neće im biti lako

Odgovori