full screen background image

Mourinho: Balotelli će s juniorima naučiti razliku

Na novinskoj konferenciji uoči sutrašnje utakmice Lazio – Inter na stadionu “Olimpico” u Rimu u 20:30 u sklopu 15. kola Serie A naš trener rekao je sljedeće:

Zašto nema Adriana i Balotellija među pozvanima?

Uvijek me pitate o onima koji nisu pozvani. Lakše bi mi bilo pričati o pozvanima. Quaresma se vratio među pozvane, jer je trenirao izvrsno. Nisam pozvao Adriana zbog bolesti tokom tjedna, nije trenirao dva dana, a kada je došao nije bio u stanju kvalitetno trenirati. Igrati će u utorak u Bremenu. Što se Balotellija tiče drago mi je da su mu prigovorili igrački autoriteti kao Zanetti i Crespo. Oni su mu također rekli da talenat sam po sebi nije dovoljan da se uspije. Za mene su njihove izjave vrlo bitne tako da ne mislite da imam nešto osobno protiv Balotellija. Meni nije dovoljno da Mario postane igrač kao ostali. On ima potencijal da postane drugačiji od drugih. Ono što mu se trenutno događa može biti pozitivno za njega, ako on to tako i prihvati. Danas sam ga poslao juniorima za utakmicu s Trevisom sutra. Samo tako može naučiti kako se treba ponašati i igrati u Serie A. Važno je da ostane u formi, a moći će osjetiti razliku. No već za Werder se može vratiti u prvu momcad.

Kako je Patrick Vieira, hoće li igrati u 2008?

Ne znam, postoji mogućnost da ga vidimo tek sljedeće godine. Sigurno ga nema sutra i za Werder. Možda bude spreman za Chievo i Sienu, ali nisam siguran.

Svi spominju Zaratea, ali Lazio ne ovisi samo o njemu?

Ne, oni su jedna vrlo organizirana momčad. Njihovog trenera ne poznajem osobno, ali mi se čini kako svoju strast i natjecateljski duh prenosi na igrače. Ne očekujem da će Lazio biti umoran. Dapače, mislim da će ih nositi pobjeda u Kupu protiv Milana na San Siru. To im omogućuje da možda podignu nacionalni kup. U jesenjem dijelu smo gostovali kod vrlo teških protivnika: Roma, Fiorentina, Palermo, Milan i sada Lazio. Biti će ovo još jedna teška utakmica.

Ovo je delikatan period, jer javljaju se menadžeri igrača za siječanjski prijelazni rok. Kako se nosite s time?

Nosim se s time vrlo mirno. Već sam rekao da želim sa svim ovim igračima završiti sezonu. Želim zajedno sa svima njima slaviti ako osvojimo nešto važno. Ako pak ne osvojimo ništa, možemo bar zajedno plakati. Ponovit ću opet, 29 igrača je previše, ali kad su već tu, želim s njima završiti sezonu.

Konkurencija je na zavidnoj udaljenosti, može li se prvenstvo ponovno zakomplicirati?

Kada bih mogao birati, izabrao bih Juventus i Milan na udaljenosti od 30 metara iza nas, ali ne mogu birati. Stanje na tablici moći ćemo analizirati tek na kraju jesenjeg dijela prvenstva. Trenutno sam usredotočen samo na poteskoće koje se nalaze na našem putu i na ono što ćemo napraviti: ovdje mislim dakle samo na Lazio, uopće me ne zanima što će Milan i Juventus napraviti u nedjelju.

Svoje najbolje utakmice Inter je odigrao kada je imao cijeli tjedan za pripremu. Sada je ponovno bilo tako. Lazio je pak igrao u četvrtak, jeli to vaša prednost?

Ne znam. Lazio će protiv nas koristiti samo 3-4 igrača koji su igrali u četvrtak. Mi smo kvalitetno radili cijeli tjedan. Nadam se da su moji igrači svjesni opasnosti, te da su fizički, psihički i taktički spremni odigrati jednu ovako važnu utakmicu.

Od ostalih vijesti izdvajamo kratke izjave Stankovića i Obinne za Corriere dello Sport.

Stanković je rekao kako više nema emocija na utakmicama protiv Lazija, iako se prvih nekoliko godina u Interu osjećao posebno kada je igrao protiv Rimljana. Laziju pak ostaje vječno zahvalan za krasne uspomene i priliku koju su mu dali. Isto tako, za Balotellija je rekao kako on nije tu da ga savjetuje, da Balotelli ima 18 godina i sam može raditi što želi. Pohvalio ga je za prošlu sezonu u kojoj je bio “jedan od najzaslužnijih za naš scudetto” i rekao kako je uvijek teško ponoviti sezonu kasnije.

Victor Obinna je izjavio kako želi ostati u Interu bez obzira na činjenicu kako je s nama ostao sasvim slučajno, zbog odbijene radne dozvole u Engleskoj. “Bolji klub i jača konkurencija, samo su još veći motiv za mene, a Mourinho me cijeni” riječi su nigerijskog igrača.

Danas stižu i napisi kako je za sječanjski prijelazni rok Inter spreman dovesti mladog Argentinca Di Mariu iz Benfice, dok je za ljeto aktualan dolazak Cristiana Ronalda. U priču o Ronaldovom transferu navodno se upetljao i Nike koji bi radije Ronalda vidio u Interovom (Nike) dresu, nego Realovom (Adidas).

Preveo i uredio: nraguz
3 thoughts on “Mourinho: Balotelli će s juniorima naučiti razliku

Odgovori