full screen background image

Mourinho: Ovaj put se ne bojim samo nas samih

Jose Mourinho uoči utakmice protiv Napolija na stadionu “Giuseppe Meazza” u 15 sati održao je redovnu press konferenciju.

Nakon nekoliko dana, što mislite o utakmici s Panathinaikosom?

Sada mislim kako je ipak trebamo zaboraviti. Prvenstvo je prevenstvo. Nismo zaslužili proći dalje u Ligi prvaka, ali prošli smo. U prvenstvu smo odigrali odlično posljednje dvije utakmice i za Napoli nije potrebno motivirati momčad. Svi znamo kako igra Napoli i to je dovoljna motivacija. Prvi smo s tri boda prednosti što nam ne daje mirnoću, ali je sinonim samopouzdanja, samopoštovanja, te motivacije kako bi ih povećali ili najmanje zadržali.

Tko je najopasniji igrač Napolija?

Prije svega to je momčad koja igra organiziran, dinamičan nogomet. Njihov trener je vrlo kvalitetan, ima jasne ideje o igri koju želi vidjeti. Brzi su, sjajni u kontranapadima, kreativni, dinamični. Nije im se lako suprostaviti.

Rekli ste kako ne trebate motivirati momčad. Znači li to da nemate negativan osjećaj pred ovu utakmicu?

Tako je. Protiv Panathinaikosa sam rekao da se bojim nas samih. Sada me brine to što se suprostavljamo kvalitetnoj momčadi, puno boljoj od Grka. Sad nas čeka uistinu teška utakmica, a protiv Panathinaikosa smo je sami napravili teškom. Napoli dolazi u Milano po bodove, neće biti lako. Ali jedno ću vam reći u što sam siguran: sa drugačijim pristupom i stavom od onoga u srijedu vratiti ćemo se rezultatima koje želimo, bez obzira što igramo treći put u sedam dana.

Rekli ste de ćete odmoriti Ibrahimovića u Bremenu. Stojite li još iza toga?

Više nisam siguran želim li da budemo prvi ili drugi u skupini. Svakako ne želim izaći iz utakmice u Bremenu još uvijek s osam bodova. Ne znam hoće li igrati ili biti na klupi. Sigurno je da neće imati tri dana odmora taj tjedan koji sam mu planirao.

Claudio Ranieri je rekao kako će se za prvenstvo boriti Inter i Milan?

Sljedeći put na njegovoj konferenciji morate ga upitati jeli se šalio ili ne. Prvenstvo je vrlo teško i neizvjesno. Puno je momčadi još u igri. Čak i Roma, koja sada zaostaje.

U tjednu se puno pričalo o dolasku Drogbe?

Meni je teško i lako pričati o njemu. Lako jer mi je kao sin. Prošli smo puno toga zajedno. A teško jer je on igrač Chelseaja. S njima ima ugovor, a i ako odluči otići ima puno destinacija između kojih može birati. Drugo, da vam budem iskren, nisam se davno čuo s njim. A treća stvar je ta da imamo mnoštvo napadača. Razumijem da ga povezujete s Interom, jer je najavio odlazak, a ovdje je trener čovjke koji mu je kao otac. No apsolutno nije tako.

Zašto na listi sutra nema Materazzija, Quaresme, Balotellija i Vieire?

Materazzija nema jer sam odlučio da ćemo igrati s Cordobom i Samuelom. Marco je odigrao sjajno protiv Juventusa, solidno protiv Panathinaikosa, a sutra želim samo jednog braniča na klupi. Materazzija ću odmoriti, a Burdisso će biti na klupi. Quaresma i Balotelli su igrali 45, odnosno 30 minuta i nisam vidio dovoljno. Vieira još uvijek nije spreman.

Preveo i uredio: nraguz
3 thoughts on “Mourinho: Ovaj put se ne bojim samo nas samih

Odgovori