full screen background image

Stanković: Scudetto ili Liga prvaka? Ne možeš birati

Dejan Stanković je bio gost emisije “Attenti a quei due.” Bez dlake na jeziku srpski reprezentativac povjerio se Sky-evim
mikrofonima:

Protiv Panathinaikosa si grijao klupu 90 minuta?

Da, jer sam se u subotu potrošio protiv Juventusa. Svejedno sam bio spreman, ali smo se već unaprijed dogovorili da ću pauzirati pa ne postoji nikakav problem. Sad sam spremniji za nedjelju. Potpuno smo se potrošili protiv Juventusa, fizički i psihički. To se osjetilo protiv Panathinaikosa. Igra se previše, nije lako.

Promjena sistema igre je Mourinhova ideja?

Da, sve su odluke njegove. On ih donosi na temelju predstojeće utakmice i protivnika. Ostalo vam ne smijem otkriti, jer su to trenerove tajne.

Jeli Moratti od vas tražio da se koncentrirate na prvenstvo ili Ligu prvaka?

Ne možeš birati, ne možeš reći ove godine želimo Ligu prvaka. Što bismo onda sa prvenstvom, a medu najjačim smo momčadima Europe. Uvijek kažem, možemo pobijediti samo sami sebe, jer smo najbolja momčad u Italiji.

Da biste postali “besmrtni” i da bi Ibra osvojio Zlatnu loptu morate osvojiti Ligu prvaka?

To je naš san. Igrao sam s Laziom i Interom, a nikada nisam prošao dalje od četvrtfinala. Zbog toga mi je najviše žao. Imam još četiri godine vrhunskog nogometa, pa se nadam da ću iskoristiti priliku.

Kakav dojam ti je ostavio Juventus u subotu?

Prije deset dana sam dao intervju u kojem sam rekao kako se Juventus izvukao iz jednog vrlo negativnog momenta, a to mogu samo veliki igrači s jakim karakterom. Stoga smatram da Juventus uvijek može proći dalje u utakmicama na ispadanje. Oni su čvrsta momčad, organizirana, imaju jasne ideje na terenu i bilo ih je teško pobijediti.

Finale Lige prvaka iz tvojih snova?

Protiv jedne engleske momcadi. Nikad se ne zna, sudbina se ponekad zna poigrati.

Kakav je Mourinhov odnos sa igračima?

Vrlo izravan, nema sumnje. Zna točno što želi na terenu. Pazi na sve do najsitnijih detalja koji mogu utjecati na konačni ishod utakmice. Profesionalac je i perfekcionist.

Da li vas motivira?

Radi puno na tome. Za njega je momčad na prvom mjestu i za nju daje sve.

Ljetos su govorili da odlaziš u Juventus, sada si Interov prvotimac?

Uz svo poštovanje, ja sam krenuo kao Minardi sa 22. pozicije i uspio sam to nadoknaditi. Novinari su krivi za to, jer su me ukrcali na isti vlak kao Roberta i Sinišu. Prvog dana priprema imao sam trominutni razgovor sa novim trenerom gdje smo sve razjasnili. On mi je rekao kako sam opcija više, a ne problem više u Interu.

Tvoja želja je bila ostati?

Da, nisam se dobro osjećao čitajući novinare prije nego sam nazvao klub. Nazivali su me Mancinijevim miljenikom. Sudili su me po prijateljstvu s njim. Mislim kako biti prijatelj s trenerom nije grijeh.

Koja je razlika u taktici Roberta Mancinija i Jose Mourinha?

Svak ima svoj način rada. S Robertom smo osvojili dva naslova, igrajući sjajno, ali nismo dobro prolazili u Ligi prvaka. Sada je to jedna sasvim druga stvar.

Preveo i uredio: nraguz
2 thoughts on “Stanković: Scudetto ili Liga prvaka? Ne možeš birati

  1. Adnan525 Tuzla BiH

    Dobar je Dejan samo ne opravdavam na utakmici sa juvetom sto je dizao 3 prsta al dzaba mu neka dize mozda se ko uvrjedit moze Al hajd nek on nama igra kao protiv Juveta makar svaku drugu utakmicu pa ek dize sta zeli …

Odgovori