full screen background image

Marco Materazzi – ratnik ili klaun?

Marco Materazzi nije prozvan “Matrix” zbog nogometnih sposobnosti, a valjda dok bude igrao nogomet trajat će polemika o čovjeku koji je do uspjeha stigao zaobilaznim putem. Izdao je autobiografiju “Ratnik” u kojoj je definirao svoj stil igre. Mi ćemo se prisjetiti nekih situacija u njegovoj karijeri koje su artikulirale većinu mišljenja o njegovom karakteru, odnosno ponašanju.
Svakako da će ga povijest pamtiti kao čovjeka koji je potpisao zahtjev za mirovinu Zinedina Zidanea, mada će svaki Talijan radije diskutirati o njegovom golu u finalu Mondijala.

Ne treba biti preoštar prema “Matrixu”, nije on oduvijek bio dobro plaćena rezerva. U Perugie se istakao svojim golovima, što mu je pribavilo kartu za veliki klub.

Njegov nekadašnji učitelj iz Perugie, Galeone, nazvao ga je imbecilom, neki od protivničkih igrača se također nisu baš pohvalno izražavali o njegovoj konstantnoj želji da isprovocira rivala.

Ostat će tajna što je rekao Zidaneu, ali se svi slažu da je dirnuo tamo gde je slavni “Zizu” najtanji, u obitelj. Na tom prvenstvu ostat će u sjećanju i brutalan start nad Marcom Brescianom, kada je uspio da ozlijedi i suigrača Zambrottu.

Pamte se obračuni sa Ibrahimovićem i nekoliko startova “za zatvor”, ali Ibra koji ima isti mentalni sklop je to naplatio u milanskom derbiju prošle jeseni. Ni prema suigračima Materazzi nije nježan, išamarao je Balotellija nakon pobjede u polufinalu protiv Barcelone, a često su suigrači na treninzima meta njegovih startova.

“Ratnik” uvijek koristi priliku da se zakači i sa sebi ravnima, kao što je Filip Mexes iz Rome, nedavno je provocirao Schveinteigera koji je izjavio da zna kako se Zidane osjećao.

Navijači protivničkih momčadi imaju posebne pjesme kojim ga časte, i koje iz dobrog ukusa nećemo ovdje navoditi, a obiđite i društene grupe, postoje udruženja za zaštitu nogometa od Marca Materazzija.

Pobjedu nad Milanom slavio je sa maskom Silvija Berlusconija koji mu to nije uzeo za zlo.

Materazzija nogomet puno ne zanima, otišao je na put u Ameriku ljetos dok se igrao Mondijal.

U svakom slučaju velika karijera izgrađena na način koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Ili mislite drugačije?

Izvor: Sportske.net
3 thoughts on “Marco Materazzi – ratnik ili klaun?

  1. samKE

    mislim samo da je ovo pis’o onaj primitivni juventino sa sportskih.. Matrix je legenda, to sto nije dao pardona na terenu ni sevcenku, ni ibrahimovicu, nit ikome to je njegova stvar, koju ja respektujem. Ono sto se desilo u finalu, desilo se jbga, mozda italija ne bi ni uzela naslov da nije bilo onog slucaja, haj znaj, <3 matrix

Odgovori