full screen background image

Leonardo: Pobjede donose veliki optimizam

Trener Intera Leonardo održao je redovnu press konferenciju uoči utakmice 30. kola Serie A između Intera i Leccea…

Kolika je euforija nakon Bayerna?

Euforija je normalna stvar, ali danas mislimo samo na Lecce i imali smo sjajan trening, potpuno koncentrirani na tu utakmicu.

Ima li nešto što vam se nije svidilo u Munchenu?

Posljednjih 20 minuta prvog poluvremena. Ali u drugom dijelu smo bili odlični.

Bojite li se pada koncentracije?

Ne, jer pobjede donose optimizam. Momčad osjeća želju za pobjedama, a Lecce je u porastu forme i vole se nadigravati kao mnoge talijanske momčadi.

Nema Milita?

Milito se osjeća dobro, bio je s nama i u Munchenu, ali mora završiti kompletan program oporavka. U ovom je periodu prošao svoje ljetnje pripreme i biti će potpuno spreman za derby.

Nakon derbyja će biti teško na svim frontovima?

Derby i Liga prvaka još su daleko, jer sada imamo Lecce, a potom 16 igrača ide k reprezentacijama.

Hoćete li čuvati Pazzinija ili Eto’oa s obzirom da bi ih sljedeći žuti karton isključio iz derbyja?

Nisu oni jedini, tu su još Lucio i Nagatomo, ali o tome ne vodimo brigu.

Zašto nema Ranocchije?

Igrao je svako dva dana, čak i iznad svojih fizičkih mogućnosti. Ima laganu ozljedu koljena, ali ništa ozbiljno. Međutim sada ne može igrati, nije da ga odmaramo.

Koliko je bitan gol u Munchenu za Pandeva?

Golovi su kruh za napadače. Igrao je razne uloge i izgubio njuh za gol, ali bio je blizu u Bresciji i sada je zabio u Munchenu kada je najviše trebalo. Svi smo sretni zbog toga.

Hoćemo li vidjeti Samuela prije kraja sezone?

Vjerujem da hoćemo. Danas je trčao jako dobro.

Jeli Inter sada jači u odnosu na kada ste stigli?

Ovaj Inter se strašno bori. Pun je igrača najvišeg nivoa koji više obiluju kvalitetom nego kvantitetom. Oduvijek su ovi momci svjesni svojih mogućnosti, ali s pobjedama to jača. Sada je to posebno nakon utorka.

Kakva je reakcija na ždrijeb Lige prvaka?

Ždrijeb je uvijek opasan. Mogli smo naići na moćne momčadi sa pregršt trofeja, ali sada moramo misliti na ove koje smo izvukli… Oni su već napravili više nego su očekivali, prvu utakmicu igramo opet kod kuće i tu leži njihova velika prednost. Imaju sjajan stadion i fantastične navijače i to ne smijemo podcijeniti. U Budesligi su bili odlični posljednjih godina i nisu slučajno u četvrtfinalu. Osim toga imaju strašne pojedince kao Raula ili vratara.

Hoće li večerašnji rezultat Milana utjecati na vas sutra?

Ne, iako ostaje sve manje utakmica. Ne možemo raditi kalkulacije. Ako pobijedi Milan mi nećemo htjeti izgubiti, dakle ne mijenja se ništa, jer mi uvijek želimo pobijediti.

Kako ste proživjeli događaje u Japanu?

Teško, jako teška dva dana. Nisam mogao doći do svojih prijatelja i poznanika. Telefoni isključeni, nisu odgovarali na mail. Tek mi se nakon dva dana javio najbolji japanski prijatelj koji mi je rekao da ono što se događa nije vjerovao kako je moguće. Nagatomo je tu sa nama i igrati će prijateljsku utakmicu 29. ožujka za Japan kada će se prikupljati sredstva za pomoć. Inter će također igrati u Japanu prijateljsku utakmicu kada se situacija smiri.
4 thoughts on “Leonardo: Pobjede donose veliki optimizam

  1. forzainter

    Ha ha ha…ma znao sam da nema sanse da dobiju na Siciliji!!! Palermo me nikad nije izneverio 😉 Oni i Kjevo su mi bili favoriti za otkidanje bodova Milanu, Kjevo je tesno izgubio 2:1, ali zato je Palermo bio na visini zadatka! Bravo za momke u ruzicastom, sad samo da mi dobijemo Lece i milanski derbi ce biti paklen!!!

Odgovori