full screen background image

Leonardo: Ne obećavamo ništa, ali smo puni optimizma

Uoči uzvratne utakmice 1/8 finala Lige prvaka između Bayerna i Intera u Munchenu su govorili Massimo Moratti, Wesley Sneijder i Leonardo…

Moratti: Što sam im poručio? Imamo puno direktniju komunikaciju i manje službenu nego konferencije. Mislim da razumiju, svi su zreli i imaju dovoljno iskustva da shvate u kojoj se situaciji nalaze. Prvenstvo? Sigurno da je remi Barija dao dodatna krila, jer jedno je biti pet bodova iza i nadati se naslovu, a drugo je minus sedam i praktički oproštaj od prvenstva. Stoga je to pozitivno, ali negativan je rezultat iz Brescije. A još kada znamo jučerašnji rezultat. Ibrahimović i Milan osjećaju nervozu? Ne, ne bih rekao, bila je to samo osobna reakcija i žao mi je zbog njega.

Sneijder: Ova utakmica traje 180 minuta. Prvi dio su dobili oni, ali sutra možemo mi. Svi smo koncentrirani i uvjereni u to. Van Gaal? Lijepo je susresti se sa mojim sunarodnjacima, ali koncentriran sam samo na Inter. Mi smo momčad i ne ovisimo o pojedincu. Vjerujemo u prolaz, jer smo u prvoj utakmici igrali dobro. Bit će teško, ali vjerujemo. Moramo zabiti, oni su u prednosti, postotci šansi nisu bitni, moramo zabiti i pobijediti. Vjerujemo.

Leonardo: Pogledao sam posljednje utakmice Intera i Bayerna najmanje tri puta, ali svaka utakmica je posebna i mijenja se u odnosu na formu ekipa. Moraš biti najspremniji u pravom trenutku. Postoji velika želja, svi radosno prolaze ovo razdoblje, svi vole igrati ovakve utakmice, finala, ali još ljepše je kada pobijediš. Igrači osjećaju tu atmosferu i svjesni su da je ishod ovakvih okršaja povijesan. U prvoj utakmici je rezultat mogao biti drugačiji, pa ne bi bilo iznenađenje da sutra pobijedi Inter. Ja sam optimista jer poznajem karakter ove momčadi. Sistem? Nemamo ga, nema bolje ili lošije. Bayern već niz utakmica igra isto i s istim sastavom, a mi smo spremni i stoga optimisti. Moja karijera ne znači ništa, sada vodim Inter, strašno jaku momčad. Ne obećajemo ništa, niti računamo na neuspjeh, uvijek igramo s optimizmom. Sastav? Još ćemo vidjeti sutra, jer u Ligi prvaka je važno imaš li svoj dan i mnogi drugi detalji. Nagatomo? Mislim da može igrati i najveće utakmice, jer ima međunarodno iskustvo. U Milanu je puno napredovao, pogotovo mentalno, te je dobio veliko samopouzdanje.
One thought on “Leonardo: Ne obećavamo ništa, ali smo puni optimizma

Odgovori