full screen background image

Leonardo: Motivacija ista za Bresciju kao za Munchen

Dan prije susreta 29. kola Serie A između Brescije i Intera Leonardo se obratio medijima…

Što mislite o Bresciji?

To je momčad koja može igrati u raznim formacijama, ima igrače koji igraju na raznim pozicijama. Ima vrlo kvalitetnu momčad i rezultati koje postižu u gostima nisu slučajnost. Za nas je to vrlo teška utakmica.

Hoće li izostanak ozljeđenih utjecati na vašu igru?

Brescia ima puno alternativa, ali imamo ih i mi. Normalno je rotirati igrače. Trebamo paziti svakog pojedinca, znati koliko s kim riskirati kako bismo mogli ići dalje u sezoni.

Pandev će početi?

Jako sam sretan s njim. Vratio se, bio ključan u dvije posljednje utakmice. Nije mu bilo lako, ali svojom skromnošću i teškim radom vratio se onaj pravi. Slušao je sve što sam mu govorio i sada je pravi.

Koliko je bio važan drugi tjedan bez utakmice u njemu?

Bio je nešto kraći nego prošli, ali imali smo par dana za odmor, a onda za kvalitetan rad. Jedino mi je žao što nisu mogli s nama trenirati Chivu, Thiago Motta i Cambiasso. Tako da još nismo odlučili za Bayern.

Može li se ponoviti prošla sezona?

Svaka momčad u sezonu kreće s ciljem da osvoji sva natjecanja u kojima nastupa. Rekavši to, moramo ići utakmicu po utakmicu.

Može li Inter popraviti igru čitavih 90 minuta?

Vrlo je teško igrati istim ritmom svih 90 minuta. To može jedino Barcelona, iako ni njima to ne polazi uvijek za rukom.

Što mislite o pozivu Morattija na Sud?

Ne ulazim u to jer nisam kompetentan to komentirati. Ja sam uvijek za razjašnjenje svega, ali ne znam detalje ovog slučaja pa ne mogu komentirati.

Osjećate li pritisak jedine preostale talijanske momčadi u Europi?

Ne, ali mi ionako vjerujemo kako možemo do kraja i u Europi i u prvenstvu. To nas čini sretnima.

Koliko ste vremena posvetili ovaj tjedan objašnjavajući da je utakmica u Bresciji jednako važna kao ona u Munchenu?

Na tome nije potrebno raditi s ovim momcima. Svi mi znamo osjećaj dan nakon pobjede, koliko smo sretni. Svaka pobjeda nam omogućuje veći optimizam. Pobjedom u Bresciji bi naša tablica izgledala još bolje, a na Bayern još ne mislimo iako smo navikli igrati dva puta tjedno.

Može li već najavljeni odlazak Van Gaala utjecati na motivaciju Bayernovih igrača?

Ne znam, ali ako su tako sigurno odlučili to im može dati neku drugačiju vrstu mira.

Ima li poneki junior koji će u prvu momčad?

Prije svega naša Primavera je momčad, ali u njoj ima jako zanimljivih pojedinaca i netko će sigurno doći do prvog sastava. Inter jako brine o svojim mladim uzrastima i osvajanje Viareggija je prekrasno.

Jeli Messi prestigao Maradonu?

Nemam riječi za Messija, svaki njegov dodir s loptom je genijalan. Radi nevjerovatne stvari. Ne znam hoće li prestići Maradonu, ali opet ne znam po kojim ih kriterijima uspoređivati. U svakom slučaju je u istom rangu.
Odgovori