full screen background image

Tresla se brda…

U talijanskim medijima danas ima vrlo malo konkretnih vijesti iz našeg kluba, pa prenosimo dosta glasina oko mercata koje se tiču Intera.

Patrick Vieira jedini je bio medijski aktivan jučer. Za Ford’s Feel Football dao je kratku izjavu. Pitanja su se ticala njegovog odnosa s Mourinhom, a francuski napadač priznao je kako njihov medjusobni odnos nije bajan, te potvrdio nezadovoljstvo izostavljanjem iz početne postave protiv Juventusa. O svojim odnosima s trenerima općenito je rekao: “Najvažniji trener u mom životu je bio Arsene Wenger. S njime sam proveo devet godina. Pomogao mi je da sazrim kao čovjek i kao igrač. Još strašno poštujem Alexa Fergusona, smatram da je jedan od tri najbolja trenera na svijetu.”

Još jedna činjenica; Marco Branca, sportski direktor Intera, vidjen je sinoć u londonskom restoranu na večeri sa Didierom Drogbom, njegovim agentom i Jorgeom Mendesom, agentom Mourinha kojeg je trener postavio na poziciju kontrolora transfera.
Odavno je poznato kako bi Drogoba trebao preseliti u Milano po želji Josea Mourinha. No to će biti tek na ljeto, jer u Interu su se izjasnili: “U zimskom prijelaznom roku neće biti dolazaka.”

To su dakle vijesti potkrepljene činjenicama, ali glasina danas ima još i više. Tako Adriana sele u svaki klub koji se spomene.
Upravo on bi bio zamjena za Drogbu. Ako se Inter pak odluči za Aguera, Adriano bi preselio u Madrid. A od danas Inter navodno prati Benzemu. Interov scout ga je bio gledati u subotnjem derbiju PSG-a i Lyona. Ukoliko se Moratti i Mourinho odluče za Francuza Adriano bi otišao u Lyon. Adriano pak sigurno neće u Fluminense a Thiago Silva već je u Interovim rukama. No, on će najvjerovatnije ostati u matičnom klubu na posudbi do sljedeće sezone. Sam igrač zeli u Milano što prije, ali njegova želja su crveno-crni.
I Arshavin se nudi Talijanima. Mediji odmah pretpostavljaju da će u igri biti Inter i Milan iako nikakvih potvrda o interesu za ruskog reprezentativca nema niti s jedne strane.

Preveo i uredio: nraguz
3 thoughts on “Tresla se brda…

  1. Adnan525 Tuzla BiH

    Bolji je Aguerio kad bi birao imamao mi dovoljno igraca od 30 god sto se tice napadaca Cruz Crespo preko 30 tak da Drogba ne bi ja volio da dodje Ima Ibra Balotelli Adriano svi su bolji od njega on da je dobar igrao bi u Chelsea ispade da ga je bolji Anelka ,,,,

Odgovori