full screen background image

Mourinho: Tek sam sada vidio što ovo znači interistima

Odmah iza susreta Intera i Juventusa pred mikrofone talijanskih medija stali su Dejan Stanković, Sulley Muntari, Jose Mourinho, Esteban Cambiasso, ali i Claudio Ranieri.

Dejan Stanković na pitanje kako se osjeća nakon što je iznenadno bio uvršten u početnu postavu: “Kako bih se osjećao? Dobro. Nisam igrao na svojoj poziciji, imao sam dosta zadataka, a mislim da sam ih sve odlično obavio i opravdao trenerovo povjerenje” – te nastavio analizirati utakmicu – “Apsolutno smo nadigrali Juventus i zasluženo odnjeli tri boda. Imamo šest bodova više od njih, ali ima još puno vremena do kraja sezone.”

Jedini strijelac na utakmici Sulley Muntari je rekao: “Kod gola je lopta dolazila nepredvidivom putanjom, nisam je dobro zahvatio, te sam zamalo promašio gol.” Na pitanje o skromnom radovanju uzvratio je: “Prerano je još za prava slavlja, tome se nadamo na kraju sezone.”

Jose Mourinho, koji je urlajući od sreće ušao u svlačionicu, istaknuo je razliku u kulturama: “Ja sam Portugalac i tek sam tijekom ovog tjedna shvatio što ova utakmica znači za interiste. Neki novi igrači i ja nismo mogli biti uživljeni u ovaj ogled kao vječni interisti, jer smo se tek nedavno pridružili ovoj velikoj obitelji. Za ovu utakmicu ja uopće nisam morao motivirati igrače, mogao sam slobodno uzeti slobodan tjedan.” Na pitanje koliko je zadovoljan danas s Interom, rekao je: “Danas sam prezadovoljan, Inter je bio savršen. Zamislite, po prvi put sam na poluvremenu u svlačionici rekao da ne moraju biti bolji nego u prvom dijelu, da samo nastave igrati.” O važnosti ova tri boda Mourinho je ponovio već ranije rečeno: “Šest bodova prednosti u studenom ne znače ništa. No tek sam sada vidio što znači pobijediti u derbiju, te je stoga ova pobjeda puno vrijednija s tog aspekta. Zbog toga sam toliko vikao i zbog toga sam toliko sretan večeras.”

Esteban Cambiasso reagirao je na upit o usporedbi Mancinija i Mourinha: “Vi ste izmislili usporedbe. Mancini je napravio odličan posao. Mourinho je tek počeo. Mi svaki dan radimo naporno kako bismo bili što bolji i to je jedino što nas zanima. Ne sviđa mi se to što nakon pobjede odmah najavljujete veliki marš Intera, a nakon poraza nas tretirate kao da ne radimo ništa cijeli tjedan. Danas smo odigrali sjajno i zasluženo pobijedili Juventusa.”

Zanimljiva je bila i izjava Claudia Ranierija koji je potpisao kapitulaciju: “Juventus je odigrao najbolje što može. To što nije izgledalo dobro zasluga je Intera. Kako kaže uzrečica; treba dati Cezaru što mu pripada. Bili su strašni, fizički nadmoćniji, jednostavno bolji.” A na čudno primljen pogodak ponovno je pripisao zasluge crno-plavima: “Dobro, bila je to situacija iz koje smo najmanje očekivali pogodak. Šokantno. No nisu zabili 3-4 čiste prilike, pa su ga svakako zaslužili. Na kraju je ispao takav da je Muntari umalo promašio prazan gol” – uz smijeh je završio terener Juventusa.

Preveo i uredio: nraguz




Odgovori