full screen background image

Inter osvojio svoj šesti Viareggio!

Juniori Intera novi su pobjednici prestižnog juniorskog turnira Viareggio Cup. Danas su u finalu u Livornu nadvisili Fiorentinu sa 2:0. Oba pogotka djelo su Simonea Dell’Agnella (4′ i 70′)…

Ovo je šesti put da Inter osvaja Viareggio, nakon 1962, 1971, 1986, 2002 i 2008.

Moratti: Presretan sam, jako mi je stalo do ovog trofeja. On je juniorska Liga prvaka. Čestitam treneru Pei, pokazao je koliko je ozbiljan i dobar. Momčad nije dobro počela sezonu, ali on je znao sve sjajno posložiti. Ovim putem čestitam i njemu i igračima. Sretan sam i zbog navijača, jer ovo je dokaz da nemamo samo odličnu prvu momčad i da klub ne ulaže samo u sadašnjost nego i budućnost.

Leonardo: Čestitke Fulviju i svim igračima. Nisam mogao biti u Livornu, ali gledao sam ih na televiziji. Ovaj trijumf je plod projekta koji Inter radi posljednjih godina.

Samaden (direktor mladih kategorija): Ovo je pobjeda koju se mora podijeliti sa svim mladim kategorijama. Želio bih čestitati svima koji rade s mladima, od najmlađih nadalje. Čestitam i onima koji nisu mogli biti u Livornu zbog posla u Milanu.

Prandelli (talijanski izbornik): Čestitke Interu koji pokazuje kako sjajno radi ne samo na seniorskom nivou. Ovo što radi Inter, ulaganje u mlade, spas je za naš nogomet.

Sastav Intera koji je osvojio Viareggio na čelu sa trenerom Fulviom Peom (Fulvio Pea): Francesco Bardi, Simone Benedetti, Cristiano Biraghi, Marco Davide Faraoni, Jacopo Galimberti, Marek Kysela, Federico Mannini, Felice Natalino, Sebastian Carlsen, Lorenzo Crisetig, Ibrahima Mbaye, Matteo Cincilla, Milan Jirasek, Christoph Knassmullner, Simone Pasa, Andrea Romanò, Lukas Spendlhofer, Denis Alibec, Daniel Bessa, Simone Dell’Agnello, Alberto Gallinetta, Andrea Lussardi, Junior Tallo, Mame Thiam.
One thought on “Inter osvojio svoj šesti Viareggio!

Odgovori