full screen background image

Adriano: Ostajem samo ako budem igrao

Po povratku iz Brazila Adriano je na milanskom aerodromu razgovoarao s novinarima. Tema je naravno bio njegov status: “Ne postoji mogućnost da u siječnju odem u Brazil. Teško se stalno prilagođavati na drugačiji život i nogomet. Za dvije godine možda. Nije tajna da je Flamengo moj klub. Ali na Interu je da riješi moj sadašnji status. Moramo sjesti i porazgovarati. Imao sam nesporazum s Mourinhom i zbog toga sam odstranjen iz momčadi. Protiv njega nemam ništa i očekujem povratak u momčad u subotu. Ako moja budućnost nije ovdje, jest negdje drugdje. Ostati ovdje bez da igram nije dobro ni za mene ni za klub. Ja želim igrati. U Interu ili negdje drugdje, nije važno.” Massimo Moratti nije komentirao Adrianove izjave rekavši samo: “Ne priča se prije utakmice, već poslije.” Time je dao naslutiti kako će s Adrianom razgovarati idući tjedan.

Dejan Stanković je ovog ljeta bio na pragu prelaska iz Intera u Juventus: “Iskreno, bilo je trenutaka kada sam mislio da je moja avantura u Interu gotova. No sve sam to čitao u novinama prije početka priprema. Kada sam stigao u Appiano Gentile Mourinho mi je odmah rekao da sam jednak kao svi ostali, da se moram izboriti za momčad. Tada sam shvatio da nisam nikada bio niti blizu odlaska.” Nakon toga se osvrnuo na subotnji derbi upravo protiv svog “nesuđenog” kluba: “Ako počnem utakmicu jedino na što ću misliti je Inter, te da uspješno izvršim svoje zadatke. Rivalitet postoji oduvijek. Postoje verbalne igrice uoči utakmice, ali uvijek s međusobnim respektom. Važno je da utakmica krene, a netko će sigurno bljesnuti i riješiti je. Juventus je jedna mišićava momčad koja se bori od prve do posljednje minute. Biti će to odlična utakmica. Bilo bi lijepo da za Božić imamo šest bodova više od njih.” O treneru koji mu je, unatoč najavama medija ovog ljeta, ipak dao povjerenje: “Znali smo da je Mourinho drugačiji od drugih, ali nas je ipak sve uspio iznenaditi svojim metodama. Pa znate i sami, on se ne može opisati, profesionalac je i perfekcionist. Zna točno što želi i vrlo je izravan… ponekad i previše.”

Olivier Dacourt odbrojava posljednje dane u Milanu. Nije tajna kako je Francuz bio Mancinijev igrač, a samim time i Mihajlovićev miljenik. Stoga će od siječnja Dacourt nositi dres Bologne. Inter će ga besplatno posuditi Bologni na šest mjeseci. Nakon toga mu ističe ugovor s crno-plavima, te će biti slobodan potpuno se vezati uz sedmerostrukog talijanskog prvaka.

Više o eventualnom prijelazu Hernana Crespa u Real Madrid znati će se sljedeći tjedan, kada predstavnik argentinskog napadača odlazi na razgovore u Madrid.

Preveo i uredio: nraguz
2 thoughts on “Adriano: Ostajem samo ako budem igrao

Odgovori