full screen background image

Leonardo: Riječi nisu bile potrebne

Nakon pobjede Intera nad Genoom od 5:2 u 28. kolu Serie A izjave su dali Giampaolo Pazzini, Javier Zanetti, Yuto Nagatomo i Leonardo…

Pazzini: Bilo je ključno pobijediti. Bili smo loši u prvom poluvremenu, ali smo se pogledali u oči u svlačionici na poluvremenu i rekli kako utakmica tek treba početi. Leonardo je samo rekao da nismo na terenu. Zadovoljan sam sobom i momčadi. Pokazali smo da ćemo biti tu do kraja.

Zanetti: Nakon lošeg prvog poluvremena smo odlično reagirali i pokazali da želimo pobjedu. Ja vjerujem, jer vjerujem u svoje suigrače koji zajedno sa mnom tokom tjedna pripremaju utakmice. Može poći i krivo, ali nikada ne gubim vjeru u svoje suigrače. Na poluvremenu nisu bile potrebne riječi. Nije prvi put, protiv Palerma je bilo isto, a ponavljam, imam vjeru u želju za borbom svih suigrača. Jesam li s Yutom pripremao ono slavlje pogotka? Ne, ali u Japanu je to znak poštovanja i mi se tako pozdravljamo svaki dan. Goran je uz gol odigrao jedini odlično prvo poluvrijeme i pokazao da se na njega može i te kako računati.

Nagatomo: Gdje sam s talijanskim? Napredujem. Jako sam sretan, i ja moram zahvaliti Interu, ne oni meni. Odmah sam se osjećao kao kod kuće, ono što su mi poklonili u ovom periodu nema cijenu. Želim se zahvaliti i navijačima, jer moj je posao obrana i ovo što mi se dogodilo danas je poklon koji sam dobio i koji želim podijeliti sa svojim navijačima. Zagrljaj s Leonardom? Sjajan je trener, pa sam mu želio zahvaliti tako da mu prenesem svoju radost zbog svega što je napravio za mene od kada sam u Milanu.

Leonardo: Nisam izgovorio nikakve čarobne riječi, nije trebalo. Jednostavno smo znali kako je prvo poluvrijeme bilo ispod nivoa. No kasnije se dogodila reakcija. Većina pogodaka u drugom dijelu pokazuje da smo fizički i psihički u odličnoj formi. Pokazali smo ponos, želju, snagu i svijest da smo u prvom poluvremenu bili loši. Postoji harmonija, svi su usmjereni ka jednom cilju, a to je borba do samog kraja. Gol Pandeva? Pokrivao je puno pozicija, žrtvovao se, ali danas je stigao gol i njegova prava igra. Zaslužio ga je zbog sebe i zbog nas. Inter raste. Eto’o? Prolazi sjajnu sezonu, ali zna svatko kakav je Eto’o, nismo ga mi otkrili. Nagatomo? Stigao je uz puno predrasuda, ali dokazao je da može igrati u Interu. Pobjeda Milana? Dokaz zašto su na prvom mjestu. Derby? Kao uvijek biti će spektakularan, ali to nije jedina utakmica, ima ih još 10. Moj rekord od 33 boda u 13 prvih utakmica? Nije bitan, jer ne možete me uspoređivati s Capellom. On je moj mentor, veliki trener koji je sve osvojio, a ja ništa. Jako ga cijenim, jer me on doveo u Italiju. Dajte molim vas, lijep je ovo rekord, ali uopće me stavljati u istu rečenicu s Capellom je apsurd. Jesam li glumio Mourinha u poluvremenu? Ja imam svoj način, ne može se biti Mourinho ili Capello. Momčad je znala da je odigrala loše prvo poluvrijeme, nije trebalo baš ništa reći.
3 thoughts on “Leonardo: Riječi nisu bile potrebne

  1. split1986

    nemojmo se previse veselit,puno je jos utakmica…tribamo se pomladit…
    mislim da nam fali jedan pravi mladi zadnji vezni koji moze trcat tri dana i jedno ubojito krilo mlado ( couthino)…

    mislim da ovoj generaciji pomalo otkucava sat( stankovic, cambiaso, materazzi, zanneti, cordoba, motta… hvala zauvjek mozda je vrijeme da malo predahnete..)

    FORZA INTER

Odgovori