full screen background image

Figo: Za Moggija je šest godina zatvora premalo

Uoči subotnjeg derbija Intera i Juventusa na San Siru, Luis Figo se osvrnuo na bivšeg Juventusovog direktora Moggija, poželivši mu što strožu kaznu na suđenju…

Interov Portugalac ima dvojaki odnos prema Juventusu. To je klub s kojim je, navodno, 1994. potpisao predugovor, istovremeno kad i s Parmom. Kad je otkriven dvostruki dogovor, oba su talijanska kluba odustala pa je Figo završio u Barceloni.

Otkad je 2005. preselio iz Reala u Inter, Figo mnogo razmišlja o Juventusu. Uoči utakmice Intera i Juvea u veljači 2006. vidio je Luciana Moggija kako ulazi u svlačionicu suca Papareste i o tome izvijestio novine. Bio je globljen s 5000 eura zbog omalovažavanja suca, a kazna mu nije poništena ni kad je u ljeto iste godine Moggi izbačen iz nogometa zbog “muljanja” sa sucima.

– Nikad mi nisu vratili taj novac – kaže Figo Gazzetti dello Sport.

Upitan što misli o tužiteljevom prijedlogu o šest godina zatvora za Moggija, optuženog za korupciju u sportu, Figo je oštar.

– Mislim da je to premalo, iako znam da je odluka u rukama suda. Moggi je proveo godine i godine u nogometu i šest godina nije dovoljno za ono što je učinio. Iako, sad me više ne zanima, prošlost je dobra samo za pisanje knjiga.

Vezano za mogući dolazak Davida Beckhama u Milan, Figo se pokazao diplomatičnijim.

– Neka na to odgovori Adriano Galliani (Milanov potpredsjednik, op. a.). Za mene je David prijatelj i ako je on sretan zbog dolaska u Milan, onda sam i ja sretan.
One thought on “Figo: Za Moggija je šest godina zatvora premalo

Odgovori