full screen background image

Leonardo: Nisam zadovoljan samo rezultatima

Uoči utakmice 28. kola Serie A između Intera i Genoe govorio je Leonardo koji je klupu nerazzurra preuzeo prije točno dva mjeseca…

Točno, sutra će biti točno dva mjeseca od moje prve utakmice. No ne mislim na to, sve je prošlo tako intenzivno i brzo. Zadovoljan sam napravljenim. Našao sam se u teškoj situaciji, ali svi su me tako lijepo primili, a momčad je sjajno odgovorila i jako sam zadovoljan ne samo postignutim već i načinom na koji smo to napravili. Vrlo intenzivno i emotivno proživljavamo ovaj period.

Napokon tjedan pauze? Ovo je prvi put, tako da smo mogli uistinu kvalitetno trenirati. Nismo imali svih na raspolaganju, ali svi su trenirali po posebnom programu kako bi obnovili energiju i kako bi što bolje ušli u završni sprint sezone. Uspjeli smo raditi i na konceptu igre što nam je jako važno.

Ranocchia? Odigrao je puno uzastopnih utakmica i imao je nekoliko problema. Međutim ništa ozbiljno, među kandidatima je iako ga trebamo paziti.

Juventus – Milan? Možete misliti da vas zezam, ali večerašnja utakmica ne odučuje ništa. Mislim samo na nas, imamo važne utakmice pred sobom i u utrci smo na svim frontovima. Samo nas kontinuitet može odvesti daleko. Svi pričaju kako sutra dolazi osakaćena Genoa, ali pogledajte sastav: ta momčad je napravila velike stvari.

Kritike? Rekli ste da smo se namučili u Genovi. Pa to je postalo normalno, glavno da se pobjeđuje. Svašta se može očekivati u svakoj utakmici, pad, ozljeda, negativan rezultat, ali bitno je da je postotak uspjeha općenito visok.

Tajna odnosa s momčadi? Ostvariti odnose je najteža stvar u životu, a pogotovo održavati ih dugi period. To se još potencira u našem okruženju u kojem se događa milijardu stvari svaki dan i možeš očekivati svakakvo raspoloženje. Igrači nisu dječica i često su podcijenjeni, jer pritisak s kojim žive je strašan. Vi vidite onu lijepu vanjštinu na terenu, ali ono u glavi je masakrirajuće. Nogometaš je oslonac mnogima: obitelji, prijateljima, gradu, državi… A ako igra za Inter onda je oslonac cijelom svijetu. Zato ih se ne smije tretirati kao djecu, ja to ne radim. Treba postojati najjednostavniji mogući odnos. Svi su drugačiji i o tome treba voditi računa. Treba se i svađati, ja sam to već napravio, ali smo se i pomirili.

Maicon? Kad bi prestao urlati zabrinuo bih se. Želim da i dalje bude ljut i da sve šalje u neku stvar. Zašto? Jer je on takav, i kada je takav onda je na 100%. Želim da su svi sretni sa svojom punom osobnosti.
One thought on “Leonardo: Nisam zadovoljan samo rezultatima

Odgovori