full screen background image

Mourinho impresioniran, Ibri Zlatna lopta

Nakon pobjede nad Palermom, pred mikrofone su stali Zlatan Ibrahimovć, Walter Samuel, Sulley Muntari i Jose Mourinho.

Igrač utakmice rekao je: “Zaista sam zadovoljan. Pobjedili smo jednu veliku momčad na njihovom terenu igrajući odličan nogomet. Večeras sam zabio dva lijepa pogotka. U posljednje vrijeme na treningu vježbam slobodne udarce.” Na upit za usprodebu s golovima Parmi, Ibra je odgovorio: “Ovo su vrlo važna dva pogotka, jer su nam bila potrebna tri boda kako bi ostali sami na vrhu, ali ona dva u Parmi su nam ipak donjela Scudetto, pa se ne mogu usporediti.” Sa Juventusom utakmica odluke? “Ne, to je svakako važna utakmica koju moramo dobiti ako želimo do naslova. Kao što moramo dobiti još mnogo njih. Juventus je samo tri boda iza nas, sve se još može dogoditi, prvenstvo je dugo.” A o Zlatnoj lopti je uzvratio: “Ne, ja radim svakim danom kako bih još više napredovao. No, Zlatnu loptu ne dobijaju uvijek najbolji” – rekao je u šali.

Walter Samuel prije dva dana je po treći put postao otac. Rodio se Francisco: “Ovu pobjedu posvećujem njemu i cijeloj mojoj obitelji. Pobijedili smo treći put u nizu i to nam omogućuje prvu poziciju. Ja sam bio malo nesiguran, još nisam na 100%.” Na ptianje jeli ovo najjači Inter: “Ne mogu raditi usporedbe s prethodnim godinama. Puno se priča o Interu, kritizira nas se, ali smo ponovno pokazali veliku želju za pobjedom. I to je jedino bitno. Tko god izađe na teren, svi imamo puno povjerenje u njih.” Na kraju se osvrnuo na kolegu, Ivana Cordobu: “Žao mi je što ga neće biti protiv Juventusa. Znam koliko mu je bilo stalo igrati tu utakmicu. Biti će to važna utakmica koja ipak neće ništa odlučivati, jer je za to još prerano.”

Sulley Muntari: “Trener mi je namjenio zadatak zaustavljanja njihovog playmakera, Liveranija. Nisam mu smio dozvoliti razigravanje suigrača. Već sam navikao na takve uloge, a kad imaš ovakve suigrača onda je lako igrati bilo gdje. Igrali smo odlično od prve minute, iako je do pogotka bilo teško, jer su bili dosta zatvoreni. A onda je zabio Ibra. On je po meni Zlatna lopta. Kad bih ja glasovao, dao bih svoj glas njemu. Kompletan je igrač, zna i može sve.”

Trener Mourinho je rekao: “U prvom poluvremenu nismo igrali baš kako smo željeli. Naravno, nismo sami krivi, tu je bio Palermo. Oni su odlična momčad, sjajnog duha, a imali su sjajnu publiku koja ih je nosila. Stvarali su nam dosta poteškoća, a mi smo zaprijetili samo jednom solo akcijom Ibrahimovića. Naše su linije stale malo predaleko jedna od druge, pa je recimo obrana bila jako daleko od napadača. Na poluvremenu u svlačionici smo shvatili kako možemo dobiti ovu utakmicu. A drugo poluvrijeme je bilo uistinu sjajno, čak i meni impresivno. Zadovoljan sam Muntarijem koji nije igrao na svojoj poziciji, ali je ukrotio Liveranija. Pružili smo uvjeljivu partiju i sada možemo biti mirni nekoliko dana prije ogleda s Juventusom. U nedjelju svi mogu dobiti, ali mi ćemo i dalje biti sami na vrhu, to je dobar osjećaj. Samo, bojim se srijede kada mnogi igraju za reprezentacije. Jedva čekam SMS-ove o stanju svakog našeg igrača nakon utakmica. U subotu nemamo Cordobe, ali tu su Burdisso i Materazzi. Marco ne ide u reprezentaciju. Quaresma će također biti tu cijeli tjedan i vjerojatno će igrati.” A o Ibrahimoviću je rekao, prvo uz smijeh: “A vi novinari ste mi rekli da ga odmorim za ovu utakmicu. Šalim se, ali već sam vam rekao, želim dobiti Panathinaikos i onda Ibra sigurno neće igrati u Bremenu. No on zabija samo prekrasne pogotke, nikad jednostavne. E sad želim da počne i njih zabijati” – nastavio se šaliti dobro raspoloženi Portugalac. Zaslužuje li Zlatnu loptu: “Ne dobijaju je uvijek najbolji. To vam je kao predsjednički izbori u SAD-u, potrebna vam je dobra kampanja.” O utakmici s Juventusom: “U studenom niti jedna utakmica ne može biti odlučujuća, ali će biti lijepa utakmica jer je to veliki derbi. Drago mi je igrati s njima nakon sedam pobjeda u nizu, radije nego nakon sedam poraza.”

Preveo i uredio: nraguz
4 thoughts on “Mourinho impresioniran, Ibri Zlatna lopta

  1. nraguz

    Zaboravio sam stavit, jer to jutros nije bilo na inter.it. Sinoć je na Raiu u emisiji Sabato sprint Mazzola, oduševljen Interovom igrom, pitao Mourinha hoće li sada ostati pri 4-4-2. Mou je odgovorio da se za ovo odlučio proučavajući protivnika. Vierchowood je pak kritizirao kako krila nije bilo, a Mou je mu je odogovrio kako je Maicon za njega više krilo, nego bek.

    Samo da Mourinho ostane pri ovom, neka varira, ali da ovo bude baza!

  2. nraguz

    Sad kad čitam, malo sam nejasno preveo zadnju rečenicu. Naime, radi se o Juveovih 7 pobjeda u nizu. Mislivši naravno da nakon poraza velike momčadi igraju puno motiviranije, s više agresivnosti i bijesa, nisu prepuštene samozadovoljstvu.

Odgovori