full screen background image

Leonardo: Ne vjerujete, ali navijao sam za Inter

Uoči prve utakmice osmine finala Lige prvaka između Intera i Bayerna press konferenciju održali su Leonardo i Javier Zanetti…

22. svibanj? Danas smo u sasvim drugom ozračju, a svaka utakmica ima svoju priču.

Sastav? Momčad je tu. Sad, zavisi sve od utakmice do utakmice. Na teren će oni koji su trenutno u formi. Prvenstvo i Liga prvaka su druga stvar. Imamo alternative, manje nego u prvenstvu, ali ih imamo.

Finale prošle godine? Nećete mi vjerovati, ali u Madridu sam navijao za Inter, iskreno. Navijao sam za Italiju. Stvarno sam bio sretan gledajući Inter kako slavi.

Forma? Momčad je sjajno odgovorila na izazove u prvenstvu i pred ovu utakmicu moral je vrlo visok.  Prednosti i mane Bayerna? Svi ih imaju. Bih li bio zadovoljan s 3:2? Za razliku od prvenstva, u Ligi prvaka to nije dobar rezultat.

Nagatomo? Bio je dobar u svim utakmicama koje je igrao i važna je opcija.

Sudačke pogreške za vikend? Nisam, ne govorim niti ću govoriti od suđenju. Nije mi bitno i po mom mišljenju moramo svi manje o tome.

Filozofija nogometa u Ligi prvaka? Tu igraju mnogi velikani, velike momčadi sa velikim ciljevima. A takvi igraju napadački nogomet. Filozofija nogometa u Ligi prvaka meni odgovara, jer ja volim ofanzivni nogomet. Mi smo prvaci Europe što znači da svakoga možemo pobijediti. Boriti ćemo se svim snagama, a ova momčad se zna nositi s teškoćama i to mi daje dodatan osjećaj snage. Ponijet ćemo se kao prvaci. Bayern je također momčad koja se zna nositi sa svakom situacijom i zato su nam šanse podjednake.

Zanetti: Ja sam dobro, uživam u trenutku. U posljednje vrijeme smo puno osvojili i želimo nastaviti. Želim još dati ovoj momčadi, a ona mi daje do znanja da sam im važan: nadam se da ću biti i sutra. Za razliku od svibnja sada nas očekuje 180 minuta, a mi smo u dobroj formi kao i tada. Bayern je velika momčad, ali mi tražimo pobjedu. Moramo biti pametni, igrati kao momčad i zatvoriti im prostor. Spremni smo, svjesni svoje snage. Ovo je Liga prvaka, a mi želimo dalje. Milito? Žao nam je što nema Diega, ali i bez njega ćemo provati ostvariti pozitivan rezultat. Talijani? Gledao sam i Milan i Romu i obje su se momčadi susrele s protivnicima u formi. To međutim ne znači ništa u odnosu talijanskog nogometa na strani. To je jednostavno Liga prvaka.
7 thoughts on “Leonardo: Ne vjerujete, ali navijao sam za Inter

Odgovori