full screen background image

Inter campus i Unicef ponovno rade zajedno!

Suradnja izmedju Unicefa i Intera pocela je prosloga listopada sa incijativom “In viaggo con la Champions per Inter campus con la Unicef(turneja Italijom sa trofejom Lige prvaka). Danas se dogodio jos jedan veliki korak naprijed i velike stvari su se odvijale u Cineteatro Edi u Barrio Centru u Milanu. Tamo je prezentiran novi projekt gdje ce Inter campus sa predsjednikom Carlottom Morattijem i Unicef sa predsjednikom za Italiju Vincenzom Spadaforom i pocasnim predsjednikom kordinacijskog centra Inter klubova Bedy Moratti, Gospodinom Ginom Rigoldijem iz Communite Nuove i posljednji je Francesco Toldo koji je Inter campusov ambasador.

Carlotta Moratti: “Pokusali smo ujediniti nasa iskustva kako bi smo poboljsali nas rad u razlicitim zemljama i dosli do vise dijece. Zemlje koje smo izabrali su Kongo i Bolivija, dvije razlicite zemlje za razlicitim problemima gdje mozemo kombinirati nase poslove sa projektima Unicefa koji se bave zastitom djece. Kongo ima velikih problema sa napustenom djecom, njih se zove ” shegue” oni zavrse na ulici iz vise razloga. Neka djeca budu otjerana od kuce zato sto se smatraju djecom vjestica, dok su druga djeca hendikepirana. Najvaznija stvar je edukacijski program u zemljama sa takvim problemima, ovakvi projekti bi trebali djeci dati sansu da imaju zdravi zivot. Nesmijemo zaboraviti da je virus HIV-a rasprostranjen u obje zemlje. Ovaj projekt je kao san djeci, a ucinjen je mogucim zahvaljujuci potpori Inter Clubova, mnogi od njih su htjeli biti ukljuceni u turneju trofeja Lige prvaka po Italiji. Danas je izvanredna prilika da razgovaramo o ovome projektu i sa zadovoljstvom vam mozemo reci da je ovaj projekt vec krenuo sa radom.”

Vincenzo Spadafora: “Ovo je vec izvanredno iskustvo i postati ce jos vece kako se projekt bude razvijao u sljedecim mjesecima. Ima dosta slicnosti izmedju Unicefa i Intera: Inter je osvojio puno toga i zeli nastaviti tako dalje, s druge strane Unicef je dobio puno bitki ali zelimo ih jos puno vise. Ovaj projekt cemo zapoceti zajedno i to je prilika da upoznamo neke nove predivne ljude, ljude koje Unicef treba.”

Bedy Moratti: “Jako sam pocascena sto se nalazim na ovakvom mjestu isto tako sam zadovoljna sto je Inter sinoc dobio svoju utakmicu. Sa tim znanjem pokusavamo biti jos bolji. Zbog toga prvo moramo zahvaliti Interu koji je osvojio Ligu prvaka i omogucio nam da putujemo Italijom i pokazujemo trofej Lige prvaka. S tim smo do sada prikupili 42.000 eura koje smo dali Inter campusu. Ja se iskreno nadam da ce se ovaj projekt nastaviti razvijati dalje zato sto bi to znacilo da cemo opet osvojiti Ligu prvaka.”

Francesco Toldo: “Moje iskreno hvala ide obitelji Moratti, oni su omogucili ovaj predivan projekt odnosno ucinili su ga mogucim. Ovaj projekt je pomogao mnogima, ovi ljudi su dozivjeli predivna iskustva u svojim ne razvijenim zemljama, crno-plavi dres im je pomogao da zaborave svoj svakodnevni tezak zivot.”

inter.it
One thought on “Inter campus i Unicef ponovno rade zajedno!

Odgovori