full screen background image

Ranocchia se prilagodio i povratkom Lucia obrana će biti stabilnija

Gladijator se ponovno vraca, nakon sto se ozljedio u utakmici protiv Palerma 30.1. Lucio je danas odigrao svoju prvu utakmicu na Appianu. Bio je izvan pogona zbog istegnuca desnog aduktora koji ga je gotovo mjesec dana drzao izvan terena. Danas je to samo ruzna uspomena, Lucio se nadao da ce biti spreman protiv Fiorentine, ali biti ce upotpunosti spreman za utakmicu sa Cagliarijem. Utakmica sa Bayernom je prevazna tako da ce pokusati da ipak ne zaigra protiv Cagliarija u subotu. Najbolji stoperski par Intera koji je bio gotovo nepropustan prosle sezone Samuel-Lucio ove sezone odigrali su samo cetiri zajednicke utakmice. Najveci “krivac” zbog toga je Samuel koji je izgubljen do kraja sezone zbog ozljede koljena.

Svjezi i prirodni: Stoper koji je dosao iz Genoe, nakon nastupa koji su bili solidni pokazao je svoj karakter i osobnost. Preuzeo je veliku odgovornost na sebe u utakmici protiv Fiorentine i odradio je svoj posao odlicno. Njegova dobra igra dala je snagu i njegovom kolegi Cordobi koji je u zadnje vrijeme izgledao jako lose. Sada nakon povratka Lucia Interova obrana bi trebala dobiti na svjezini i kvaliteti. Od dana kada se Lucio ozljedio Inter je izlazio na teren cetiri puta: tri u ligi i jednom u kupu. Julio Cesar je nedostajao samo protiv Napolija u kupu.

Takticki ne izbalansirani: Nakon dolaska Leonarda Inter je u sest utakmica primio deset golova, koji je vec na pocetku krenuo izvanredno i poceo ispravljati greske Beniteza. Brojke govore da je Inter dok je Lucio bio u obrani primao puno golova. Vecina golova koji su usli su bili neki cudni udarci ili odbijanja, jednom rijecju to su bili golovi koji nisu smjeli uci. Jasno je da je Leonardu glavni cilj bio napad i igrali smo stalno dosta visoko sto je bilo stetno za obranu jer su se cesto morali nositi za zestokim napadim protivnika i cesto se dogadalo da su ostajali bez zraka upravo zbog toga. Naravno mora se priznati i reci da je glavni problem kada je Samuel zaradio ozljedu koljena, koji je ostavio Lucia koji je slican njemu samoga da se pati sa dosta slabijim stoperima. Lucio je ostao sam i tesko se nosio sa situacijama u obrani moralo ga se malo rasteretiti doveden je mladi igrac iz Genoe Ranocchia kojemu je trebalo dosta vremena kako bi se priviknuo na situaciju ovdje. Cini se kako mu je nastup za reprezentaciju donio dodatno samopouzdanje koje je vec pokazivao prosle sezone dok je igrao za Bari. Nakon ove faze u kojoj se prilagodavao, povratak Lucia ce biti jos jedan dodatni poticaj za njega i dobiti cemo jos na kvaliteti nase obrane. To ce uvelike koristiti momcadi biti cemo agresivni u obrani sto ce znaciti da mogu biti mirniji i igraci u napadu. Na kraju ce i Julio Cesar moci reci hvala.

Izvor: fcinternews.it
Odgovori