full screen background image

Mourinho: Napokon smo imali vremena za pripremu utakmice

Jose Mourinho ponovno je izašao pred novinare danas, uoči sutrašnjeg dvoboja na Giuseppe Meazzi protiv Udinesea. Slijedi izvadak konferencije sa inter.it.

U momčadi ponovno nema Adriana unatoč najavi mnogih medija, a na pitanje da li ga ovakva situacija zabavlja Mourinho je rekao:

Kod mene nema privilegiranih novinara. Ne znam kako je netko mogao nešto predvidjeti, jer odluka tko će igrati je moja. Ja dajem izjave na ovakvim konferencijama, pred svim novinarima. O igračima kojima ću raspolagati sutra odlučio sam danas nakon treninga. Adriano će igrati kada za to dođe vrijeme. Sada imamo Ibrahimovića. Cruz je odigrao odlično na Cipru, ne samo zbog gola. Crespo me je oduševio radom za momčad, bez obzira što još nije tresao mrežu. Tu su još Balotelli, Obinna, Mancini i Quaresma. Adriano mora raditi ono što je radio proteklog tjedna: dolaziti na trening na vrijeme, naporno trenirati, odmarati se, poštovati pravila. Znam da je tužan i ljut što sutra neće biti u sastavu, ali mora živjeti i raditi kao profesionalac. U tom će slučaju sigurno ponovno zaigrati.

O sutrašnjem protivniku:

Udinese je odlična momčad, igra lijep nogomet. Do sada su igrali stalno istim sistemom, osim protiv Juventusa. Možda ga i sutra promijene. Mi smo se spremali za sve varijante. Napokon smo imali tri dana kako bismo se spremili na utakmicu. Samo takvim zajedničkim radom možemo napredovati. Veselim se i sljedećem tjednu, jer ćemo biti zajedno na gotovo svakom treningu. Stoga vjerujem u našu pobjedu sutra, ali postoji jedna statistika koja mi se nikako ne sviđa. Ona kaže kako Udinese nije izgubio na Meazzi već četiri utakmice. Ali o tome ne želim niti razmišljati.

O dosadašnjem radu na Interovoj igri:

Da budem iskren, Inter još uvijek ne igra prema mojim željama, ali napredujemo i radimo na tome. Rad je jedini recept da bismo stigli gdje želimo, ništa više.

O šarenom sastavu:

Postoje dva razloga što još nismo zaigrali dvije utakmice u nizu sa istom početnom postavom. Ozljede i individualne predstave. Nakon obrane i sad veznog reda, za očekivati je da ozljede poharaju i napadače. Ali onda se nadam da je tu kraj.
Neki igrači su imali lošija izdanja, pa stoga ne konkuriraju za sljedeću utakmicu. Ali Burdisso sutra nije u sastavu jer je tako bilo planirano ranije, ne zbog lošijeg izdanja i pogreški protiv Anorthosisa. Cordobu smo odlučili odmoriti na Cipru i odavno sam znao da će on sutra početi. Žao mi je što na raspolaganju još nisam imao Jimeneza. On je naša jedina “desetka,” igrač koji bi djelovao iza napadača i dao nam puno opcija, jer bismo mogli birati još nekoliko taktičkih varijanti.

A sam trener Intera načeo je temu usporedbe s Mancinijem:

Znam da vas novinare zabavlja raditi usporedbu mog prethodnika i mene. Mogu se raditi dvije vrste usporedbi, špekulativne i realne. Ovo je moja prva sezone ovdje i imamo 21 bod iz 10 kola.
Mancini je 2004/05 imao 14, dakle sedam manje. U Ligi prvaka smo praktički osigurali plasman. U 15 službenih utakmica doživjeli smo samo jedan poraz. Treneri ostalih velikih momčadi u Italiji su na svojim pozicijama više godina, ja sam ovdje samo četiri mjeseca. Dajte nam još malo vremena i bit ćemo onakvi kakve nas ja želim.

Preveo i uredio: nraguz
2 thoughts on “Mourinho: Napokon smo imali vremena za pripremu utakmice

Odgovori