full screen background image

Leonardo: Jedva ste čekali kiks

Uoči nadoknade susreta 17. kola Serie A između Fiorentine i Intera trener Leonardo odgovarao je na novinarska pitanja…

U situaciji smo da ne smijemo pogriješiti, ne samo sutra, već u svim preostalim utakmicama. Ne vjerujem da je momčad umorna. Ja vidim samo nedjeljnu utakmicu koju smo izgubili i točka. Ne mislim niti da postoji problem na gostovanjima. Mi uvijek tražimo kontrolu igre. U gostima ćemo morati igru više prebaciti naprijed kako bismo iskoristili kvalitete koje imamo.

Pandev? Bolje je. Moram naglasiti i da je Pandev uvijek ulazio u igru u teškim trenucima. Nadalje nije mu lako jer je stalno igrao, pa je odjednom ostao van prve postave, pa se ktome još promijenio sustav. Nije se lako priviknuti svemu tome. Treba mu kontinuitet i siguran sam da će odgovoriti na pravi način u pravom trenutku.

Postava? Današnji trening dao je pozitivan odgovor što se tiče svih, pa ćemo odlučiti tek sutra. Pobjeđivati i igrati dobro, to je ono što mora raditi jedna momčad. Inter mora nauditi protivniku, ima karakteristike da to čini. Momčad mora imati mentalitet da dominira svih, kod kuće i vani.

Pozicija Cambiassa i Motte? Svi u veznom redu imaju karakteristike za igranje na bilo kojoj funkciji u tom odjelu. Postoje razne utakmice i svaku procjenjujemo posebno.

Fiorentina u najboljem trenutku svoje sezone? Nevjerovatno je, ali sa svakom smo momčadi odigrali u trenutku njihovog najboljeg trenutka forme. No to je sudbina velikih.

Reakcija nakon Juventusa? Obaveza je pokušati pobijediti, rekao je to predsjednik Moratti. To je istina i dobro rečeno. Ipak, ono što ja vidim je otvoreno prvenstvo. Ne znam zašto kukamo. Ja razmišljam o napadačkom nogometu, tako razmišlja i klub, ali i svaki veliki klub. Ljubav prema nogometu dolazi od pogotka. Ja ću uvijek težiti tome. Svi su jedva čekali kiks da bi mogli reći “Pogledajte, gotovi su, stari su”. Ja ne padam na to. Te me drame ne zanimaju. Reći da smo bili inferiorni, mrtvi, kako nećemo uspjeti… E nećete, dajte…

Kritike Eto’ou? Treba stvarno biti hrabar da bi se kritiziralo Eto’oa, stvarno hrabar. Reći kako postoji problem u vezi njega ne postoji. Ljutnja je kruh ove momčadi, oni se hrane od toga, to je u Interovoj krvi. Ne trebam se ja naljutiti da bi se oni trgnuli.

Ronaldo? Nakon nedodirljivih Maradone i Pelea dolazi Ronaldo: nogomet je izgubio. Jučer je plakao, ali mislim da može naprijed vrlo pozitivno.
Odgovori