full screen background image

Mourinho: Cilj je uvijek pobjeda i tako izlazimo na teren

Trener Intera Jose Mourinho uoči večerašnjeg dvoboja Anorthosisa i Intera održao je konferenciju za novinare:

O početnoj postavi – Odlučio sam ne iznositi početni sastav unaprijed kako me ne bi pogrešno shvatili. Shvatio sam da se to može protumačiti kao nepoštivanje protivnika.

O križu – Ovo je posljednji put da o tome govorim. Po završetku utakmice u Reggiu dao sam dječaku križ koji sam nosio u dzepu od kada sam osvojio Ligu prvaka. Meni je puno značio, a dao sam ga tom dječaku. Odmah sam bio napadnut pod pretpostavkom da sam dječaku dao novčić.

O Adrianu – Nadam se da on još može biti važan za nas u Ligi prvaka. Za večeras nije pozvan, ali ostaju još dvije utakmice LP-a i ako bude želio, dobiti će priliku.

O Ibrahimoviću – Ne znam zašto se svi brinu za Ibrahimovića. On se fizički i psihički osjeća sjajno i igra vrhunski, za momčad.
A kada ga jednog dana posjednem na klupu svi će me kritizirati.
Ja se na to ne osvrćem. Ako je igrač zdrav on će igrati. Jer šanse da se povrijedi jednake su tome da nakon izlaska sa stadiona navijača nagazi automobil.

O Cruzu – Julio je ovdje s nama, biti će na klupi. Za momčad i mene je važno imati nekog s takvim iskustvom i njegovim sposobnostima.

O Quaresmi – Nisam bio zabrinut nakon pokoje loše partije, niti sam presretan sada nakon odlične igre protiv Reggine. Znam ga godinama, ne kao vi u Italiji par mjeseci. Stoga od njega želim puno više jer ima strašan potencijal.

O Manciniju – Mancini je, s druge strane, u Italiji vec dosta godina, ali promjenio je momčad. Njemu je takodjer potrebna prilagodba na novu sredinu. Odigrao je odlične utakmice, a čak i kad nije bio baš nešto, bio je ključan i važan, kao primjerice u Firenzi.

O Reggini – Prema svima vama trebao sam nakon vodstva od 2:0 uvesti braniča, ali to nije moj nogomet i Italija to neće promjeniti. Izabrao sam ofanzivnu formaciju i upravo zahvaljujući tome smo uspjeli dobiti utakmicu nakon njihovog izjednačenja.

O sucima – Ja nisam sudac i ne želim to biti. Suci u Italiji imaju vodju, i to kakvog! Vrlo su spremni, treniraju i stoga mislim da smo u dobrim rukama. Ono što mene zanima u nogometu je da budemo svi jednaki, veliki i mali. Ako je nešto prekršaj, onda on mora biti i za igrača u crevenom i crnom i bijelom; kriterij mora biti jednak za sve, velike i male.

O Anorthosisu – Znamo da ako dobijemo da smo se kvalificirali. I to je naš primarni cilj u grupi. Liga prvaka je jedno vrlo riskantno natjecanje, treba biti oprezan da se ne napravi kiks koji potom zakomplicira život. No, mi znamo što moramo napraviti. Naš cilj je prvo mjesto. Protivnik je opasan, za utakmicu u Milanu su se dobro pripremili i prouzrokovali nam poteškoće. Zato ne očekujemo laganu utakmicu. Pred svojim navijačima Anorthosis nije izgubio, pobijedivši snažne protivnike, a to će pokušati i protiv nas. No, nama je cilj pobjediti i tako ćemo izaći na teren.

Preveo i uredio: nraguz
2 thoughts on “Mourinho: Cilj je uvijek pobjeda i tako izlazimo na teren

  1. nraguz

    To bih i ja volio znati. eldinho7, ako nisi učlanjen u forum, učlani se (moraš se ponovno registirati). Tamo češ naći temu “gledanje Interovih utakmica” gdje bude sjajnih otkrića.

Odgovori