full screen background image

Da se pomirimo sa nekim činjenicama???

Čitajući u velikoj mjeri mišljenja o nastupima Intera u ovoj sezoni, ali izraženih samo od strane novinara i portala koji objektivno pišu o nastupima Intera, nastojim ovim člankom izraziti svoje mišljenje i očekivanje o mogućnostima Intera u ovoj sezoni. Odmah se želim ograditi od bilo kakvih utjecaja koji bi radi subjektivnih razmišljanja i stavova mogli uzrokovati da ovaj članak bude samo jedan od članaka napisanih od strane navijača Intera jer smatram da je vrijeme da se možda ipak pomirimo sa nekim činjenicama. A možda je ipak još i prerano!
Naime, od samoga početka su se mogli primjetiti neki pogrešni koraci čelnika Intera koji su uzrokovali to da neovisno o činjenici osvajanja Lige prvaka, Inter ipak ima nešto stariju momčad od prosjeka te igrače koji su osvajanjem brojnih trofeja prošle godine ipak ostvarili neke svoje želje i ambicije. Dakle, nedostajala nam je od početka svježa krv koja bi mogla uliti dozu adrenalina postojećim igračima. Jer oduvijek se zna da je dosta teže obraniti trofej nego ga osvojiti. Al i ovim stvarima je napisano već dosta riječi.
Nadalje, pogrešno je bilo i dovođenje Beniteza, iako se ne bi baš složio da je on isključivi krivac za “lošu” polusezonu. O njemu se i već prije dolaska u Inter pisalo kao o lošem odabiru, a kao najbolja prezentacija već viđenog moglo je poslužiti stanje i mogućnosti Liverpoolove momčadi, neovisno o tome što su u njegovo eri jednom osvojili LP, a jednom izgubili u finalu. Međutim, kada već u startu imate medije koji vas stalno uspoređuju s Mourinhom, kada nasjednete na takve priče i počnete se braniti ili se baš vi započnete uspoređivati sa prethodnicima, te kada i čelnici kluba odluče ne odriješiti “kesu”, tada se drugo nije ni moglo očekivati. Uostalom, Benitez je svojim izjavama i načinom vođenja momčadi okrenuo i neke igrače protiv sebe, iako je možda bilo nužno nakon njegovo odlaska zabraniti igračima da se loše izjašnjavaju o bivšem treneru, jer jednostavno profesionalizam prema onome čime se bave im to ne bi smio dopustiti. To je jednostavno nedopustivo i neozbiljno.
Također, dovođenje igrača u polusezoni može se opravdati samo kao nužnost radi ozljeda ključnih igrača momčadi, međutim obično takvi igrači na kraju sezone postanu opterećenje novim ciljevima, jer zadatak njih je samo pokrpati rupe, a ne biti nosiocima igre. Po zadnjim izjavama Morattija može se naslutiti da i on možda shvaća da bi se problem mogao odložiti najkasnije za kraj sezone. Dakle, možda zaista treba krenuti samo sa postojećim kadrom i od toga pokušati napraviti velike stvari. Uostalom baš su Moratti i Branca na početku sezone uporno tvrdili da Interu ne trebaju novi igrači, po bi u slučaju izostanka sa rezultatima upravo oni i bili najveći krivci. Treneru i igračima se ne bi imalo što prigovoriti.
Za sada se jedini pomak vidi u igri Maicona koji se očito pomirio sa činjenicom ostanka u Interu do kraja karijere jer nepovratno je umaknula “ponuda života” da prijeđe u Real Madrid.
Međutim, smatram da moramo biti svjesni, ali ne i prestati vjerovati, da ipak rezultati na kraju sezone neće biti identični baš onima prošlosezonskima, ali se samo bojim da na kraju ti isti rezultati ne budu skroz razočaravajući. Po sportskim prognozama i komentarima talijanskih sportskih novinara postoje velike šanse da Inter večeras ispadne u Kupu Italije, odnosno da svojom pobjedom napravi ipak značajan iskorak prema boljim rezultatima u ostalim natjecanjima. Ne bi želio previše ukazivati zašto smatram da je Inter lošiji u odnosu na prošlu sezonu jer je već dosta o tome napisano, kao i ne bi htio još iznositi bilo kakve kritike na račun Leonarda jer je možda ipak prerano, a njegovo neiskustvo u trenerskom poslu zaista više nije nikakav argument za opravdanje ili za napadanje.
Dakle po meni samo postojeći kadar bez ikakvih dovođenje igrača koji sebe smatraju zvijezdama, a ipak su na izmaku snage, može i ove sezone vratiti osmijeh na naša lica. Ali bi naravno već sada trebalo zakapariti mlade igrače na koje brojni klubovi bacaju oko, prije svega na Sancheza, Crisita i Pastorea. Njihov gubitak, odnosno propust da se već sada djeluje može imati znatne posljedice već sljedeće sezone, odnosno njihovo dovođenje može Interu garantirati velike rezultate u narednim godinama.
Zato Moratti i Branca moraju oprezno slagati momčad, ali tek za sljedeću sezonu. Sve ostalo može samo biti kratkotrajna sreća.
Ali posvetimo se večerašnjoj utakmici u Kupu i nadajmo prolasku u polufinale.

Djorkaeff
Odgovori