full screen background image

Izgubili smo bitku, ne i rat

Nakon poraza Intera u derbyju sa 0:1 pred mikrofonima su bili Ivan Cordoba, Javier Zanetti i Rafael Benitez…

Cordoba: Takav je trenutak, ali podići ćemo se i biti snažniji nego ikad. Profesionalci smo, zasukat ćemo rukave. Znamo da smo u teškoj situaciji, ali smo isto tako svjesni svoje snage. Trgnut ćemo se odmah, beskorisno je ne raditi ništa i jadati se. Provati ćemo se popraviti i ja sam siguran da ćemo uspjeti: navijači moraju vjerovati, vratiti ćemo se na vrh.

Zanetti: Svaku utakmicu gubimo ljude, ali stiskamo zube i idemo dalje. Ništa nije rečeno, ništa nije gotovo, nedostaje još puno utakmica i Inter se može vratiti među glavne uloge. Teren? Podsjeća me na San Siro od prije 15 godina, pada se, riskantno je, ali rješenje još nije nađeno. Jako je opasno. Gattuso bez drugog žutog? Tagliavento mi je rekao da po njemu nije za žuti, apsurd: znao je da će ga Allegri zamijeniti. Ne smijemo se predati, moramo biti ujedinjeni, sada više nego ikad.

Benitez: Ne vjerujem d aje Interu večeras nedostajao karakter. Milan je igrao dobro, ali nakon njihovog jedanaesterca sve se promjenilo. Radili su puno prekršaja, a kada je tako teško je kontrolirati utakmicu. Kasnije, s igračem više smo probali i još probali, ali nismo imali strpljenja u gradnji igre. Utakmicu smo izgubili u veznom redu. Njihova obrana je bila dobra, ali nismo dovoljno brzo igrali loptom i nismo se dovoljno kretali. Koji je pravi sustav za ovu momčad? U prvom poluvremenu smo imali dosta loptu, ali u drugom smo stalno napadali. Ako lopta ide brže stvara se više prostora kao u drugom poluvremenu. U početku nismo pronalazili taj prostor, jer ga je Milan odlično zatvarao. Materazzi? Nije debitant, ima iskustva. Nemamo braniča, izgubili smo Samuela i nismo imali druga rješenja za Ibrahimovića. Imali smo još jednu ideju, ali je nismo mogli sprovesti. Koliko je pogriješio Materazzi? Samo jednom, ali to se ne odnosi na njega, već na cijelu momčad. Usporedba s prošlom sezonom? Na početku ove sezone smo igrali odlično. Lani je momčad pobijedila sve na kraju sezone zahvaljujući Militu. Igralo se sve na Sneijdera i Milita, a niti jedan trenutno nije u formi. Večeras smo željeli čekati malo otraga, ali sve je palo u vodu s golom u petoj minuti. Milan favoriziran? Možemo govoriti o startu Ibrahimovića na Materazziju, ali ne može se zaključiti jeli bilo namjere ili ne. Glavno da Marco bude dobro. Gattuso je nakon žutog kartona napravio još tri identična prekršaja. Ne želim se žaliti, ali bila su to tri žuta kartona u par minuta. Da je dobio crveni utakmica bi ranije izgledala kao u drugom poluvremenu. Šest bodova iza vodećeg nije dobro, ali prvenstvo je dugo, moramo krenuti već od Verone. Jasno je da će nam u siječnju trebati prinove, ali sada moramo misliti na uspjeh. Tko će doći? Svi u momčadi očekuju veliku klasu, nekog tko će podići kvalitetu momčadi, momčadi koja je lani osvojila sve i u ovu sezonu ušla iscjeđena i zbog toga joj je teško ponovno započeti. Ozljede? Svi ih imaju i teško ih je objasniti. Sve u svemu razočaran sam, želio sam pobjedu u ovoj jako važnoj utakmici, ali izgubili smo je… No ne i prvenstvo.
3 thoughts on “Izgubili smo bitku, ne i rat

  1. in2terista1

    e moja crvenkapice davno si ti izgubija prvenstvo,zbog tebe san prvi put u životu kritzira Don Massima,a čini se da san zbog toga požalija……e moj Rafa…..ekipi virujen….ali tebi…..hm…….

  2. Augment

    i kad ce se pokusati “dijamant” formacija? kad izgubimo od Chieva (ili jos gore nerjeseno)

    milito i eto zajedno u liniji u napadu bi razbijali .. pogotovo thiago motta kad se vrati jer bez njega milito ne zna igrati

Odgovori