full screen background image

Benitez: Mi smo Inter i sutra ćemo to pokazati

Uoči sutrašnjeg derbyja, utakmice Intera i Milana novinarima se obratio trener crno-plavih Rafael Benitez…

Znamo da je derby važna utakmica, kao u Španjolskoj ili Enegleskoj u Italiji je isto. Shvatio sam značaj rivalstva između Intera i Milana nakon utakmice u Istanbulu kada su navijači crno-plavih bili uz one Liverpoolove, a koji su, saznao sam, sutra uz nas. Derby se vidi, čuje se, diše se. Svi igrači razmišljaju o njemu, svi pričaju samo o tome. Navijači također, sve je posebno.

Hoće li se što mijenjati za derby?

Mislimo samo na nas. Preduhitrit ću vaše sljedeće pitanje i reći kako ćemo krenuti s rombom. Mancini, Cuper i Herrera su ga koristili, a ako ne bude išlo promijenit ćemo. Ovisi o igračima koje ćemo imati na raspolaganju.

Jeli ovaj derby ključan?

Inter i Milan su jake momčadi, a trenutna situacija na tablici daje mu dodatnu važnost. Znamo što on znači našim navijačima i klubu, ali sutra će presuditi veća volja za pobjedom.

Julio Cesar i Cambiasso?

Oboje su bolje, nisu na 100%, ali ako ih budemo trebali oni su spremni. Juliu će biti lakše, jer on ne mora toliko trčati. Postoji mogućnost i da vidimo Materazzija, derby treba strasti, a Marco je ima.

Ibrahimović?

Napravio je puno za Inter, ali sutra je protivnik i nadam se da neće odigrati dobro.

Novine su pisale o još boljem Interu nego lani nakon Barija i Werdera, a ti isti ljudi danas vas smjenjuju?

Moramo imati ravnotežu. Mancini i Mourinho zauvijek će ostati u srcima navijača, ali moramo zaboraviti prošlost. Pokušavamo raditi nešto drugačije da bismo pobjeđivali. Ako sutra uspijemo nešto će se promijeniti, ali meni je najvažnije da vidim želju za pobjedom. Sutrašnji ogled nam može značiti puno, ponosni smo jer smo momčad koja je sve osvojila i sutra je prava prilika da to pokažemo.
3 thoughts on “Benitez: Mi smo Inter i sutra ćemo to pokazati

Odgovori