full screen background image

Moratti ne želi uspoređivati ovaj Inter sa onim Mancinijevim

Prije par tjedana sve je izgledalo divno za Inter, no nekoliko skromnih predstava navelo je navijače da se prisjete nedavnih sretnih vremena kad je trener bio Roberto Mancini…

Dva uzastopna neriješena u domaćem prvenstvu koštala su Inter vodeće pozicije, a s prvakom se poravnao i do jučer ismijavani Milan. Kad se tome pribroji siromašnih 1-0 kod kuće protiv ciparskog Anorthosisa iz Famaguste, ne čude strahovi Interovaca od povratka prokletstva na crno-plavu polovicu San Sira.

Predsjednik Massimo Moratti odbija vjerovati da je Interova sretna zvijezda prestala sjati otkazom prethodnom treneru Robertu Manciniju.

– Ne želim uspoređivati današnji Mourinhov Inter s Mancinijevim – rekao je Moratti Gazetti dello Sport.

– Suočavanje s rezultatima prošlih sezona može Mourinhu poslužiti samo kao dodatni motiv da se potrudi i postigne još bolje rezultate. Svako prvenstvo je posebna priča, a ovo koje je u tijeku teže je od prošlih, jer smo uveli izvjesne izmjene – nastavio je predsjednik.

– Mourinhova je situacija složenija, jer je on tek dobio momčad u ruke, dok je Mancini s njom radio četiri godine.

Nikome, osim Morattiju, nije promaknula ironija: upravo je on taj koji je proveo “izvjesne izmjene” potjeravši trofejnog Mancinija i dajući momčad u ruke novom treneru.

U prethodne dvije sezone, Inter je u prvenstvu postigao 55 pobjeda i pretrpio pet poraza, no osobni animozitet prema treneru bio je važniji od zahvalnosti zbog velikih rezultata.
Odgovori