full screen background image

Mourinho: Naša najbolja utakmica ove sezone

Nakon visokih 4-0 protiv Rome na Olimpicu, trener Intera je, očekivano, oduševljen nastupom svoje momčadi i posebno Zlatana Ibrahimovića…
Trener Intera, Jose Mourinho, nakon derbija u Rimu je sjao od sreće.
– Ovo je definitivno bila naša najbolja izvedba ove sezone. Cijela momčad je od samog početka, pa do kraja utakmice funkcionirala besprijekorno – rekao je portugalski stručnjak, i posebno istaknuo još jednu odličnu predstavu Zlatana Ibrahimovića.
– Kada je u pravoj formi, kao što je u ovom trenutku, onda ga mogu postaviti na bilo koju ofenzivnu poziciju u momčadi. Kada odigra kao večeras, cijela momčad bolje funkcionira. Želim mu čestitati na sjajnoj igri – dodao je Mourinho.
Rim je poharao tsunami Mourinho, Inter je pobijedio Romu 4-0 (1-0). Bila je to najbolja predstava Intera ove sezone, osvojio je vrh ljestvice, a četvrti poraz Rome u sedam kola, koliko su Rimljani imali cijelu prošlu sezonu!
Ibrahimović je počeo festival pogodaka već u 4. minuti, prebacio je vratara na 16 metara. Drugi gol zabio je početkom drugog poluvremena. U 11 minuta drugog poluvremena Inter je postigao tri pogotka! Nakon Ibrahimovića na popis strijelaca upisali su se Stanković i Obinna sjajnim udarcima sa 16 metara. To je Inter kakav Mourinho želi. A iz Rima je poslao poruku i Europi. Sredina terena, Cambiasso, Stanković, Muntari (dva bočna napadača Quaresma i Obinna), djelovala je poput dobro podmazanog stroja. A kada imate i izvanzemaljca Ibrahimovića, sve to izgleda tako lako i jednostavno.
– Važni bodovi, a bitno je bilo brzo zabiti pogodak. Poslije smo imali prostora za igru. Da, odgovara mi sustav igre s dva krilna igrača, tako sam igrao u Ajaxu tri godine. Iako mogu djelovali ubojito i u 4-4-2 ili 4-2-4, što katkad igramo. Ali važniji je mentalitet od sustava. Sam ulazak u utakmicu, koncentrirano i motivirano. Osvojili smo tri velika boda protiv velikog suparnika – rekao je Ibrahimović koji je u 82. minuti svoje mjesto na terenu prepustio Cruzu.
One thought on “Mourinho: Naša najbolja utakmica ove sezone

Odgovori