full screen background image

Benitez: Pobjeda za pripremu Svjetskog prvenstva

Uoči utakmice 4. kola Lige prvaka u kojoj Inter gostuje kod Tottenham Hotspura na White Hart Laneu medijima su se obratili trener Rafael Benitez i Cristian Chivu…

Benitez: U prošlosti sam svjedočio slabim rezultatima Intera u grupi Lige prvaka, ali mi ne živimo od suočavanja s prošlošću. Mi želimo pobijediti sutra. Jasno je da bi se tako kvalificirali i mogli još mirnije raditi u nastavku sezone i usredotočiti se na prventstvo i Svjetsko klupsko prvenstvo. Trenutno smo u dobroj poziciji i znamo što trebamo napraviti kako bismo pobijedili. Ja trener za Ligu prvaka? Ne, ja sam trener Intera koji je kvalitetna momčadi i prva u svojoj skupini. Kao što uvijek ponavljam, to je zasluga igrača.

Prošla utakmica?

Ne možemo to uspoređivati. Mi ćemo pokuštati kontrolirati utakmicu, a isto će napraviti i protivnik. Gledao sam ih protiv Manchester Uniteda u subotu i vidio kako već misle na nas. Utakmica će biti potpuno drugačija, oni će imati fanatičnu podršku svojih navijača i mi ćemo se morati boriti i protiv toga.

Bale?

Sjajan igrač koji će biti naš protivnik. O njemu mora pričati treenr Tottenhama, a ja možda nakon utakmice.

Hoće li igrati Milito i Pandev?

Svi koji su pozvani mogu igrati. Što se tiče ozljeda svakome se događaju. Mi smo analizirali situaciju i uvidjeli da se 40% ozljeda naših igrača događa s reprezentacijama, 85% ozljeđenih su igrači koji su imali problema s istim ozljedama već prošle sezone. Vrijeme povratka na teren se smanjio što znači da medicinsko osoblje radi odličan posao. Ozljede su se događale i lani, a istom treneru se dogodilo više ozljeda u drugoj nego u prvoj sezoni. Mi radimo 80% treninga s loptom, tako da nije pitanje fizičke pripreme nego gustoće kalendata utakmica, uključujući reprezentativne obveze. Imamo samo jedan slučaj kojeg baš na shvaćamo, a to je Mariga. Ozljedio se s reprezentacijom, a još uvijek ne shvaćamo prirodu te ozljede.

Povratak u Englesku?

Bilo mi je lijepo iako mi je lijepo i u Milanu sa momčadi, sa klubom, sa medijima. Ipak, nedotaje ti uvijek nešto iz mjesta gdje si proveo toliko vremena. Još imam kuću u Liverpoolu i to je normalno, ali u Milanu i u Interu mi je odlično.

Hodgson je izjavio da je trenutno stanje u Liverpoolu krivnja Rafaela Beniteza?

Nisam htio odgovarati, ali moram: ja, moji suradnici i igrači smo vratili ponos i pobjede Liverpoolu, pa se stoga Hodgson mora skoncentrirati na svoj rad. Ostavio sam grupu koja vrijedi 300 milijuna Eura, sa 13 reprezentativaca.

Vaša bilanca na White Hart Laneu je negativna?

Provat ću to promjeniti sutra s Interom.

Muntari?

Odlično je shvatio svoju ulogu, na svakom treningu ponaša se kao da mu je to posljednji u životu, a ja odlučujem hoće li igrati ili ne. U takvom okruženju kada je pozvan da igra odgovorio je sjajnom predstavom. Smatram da njegova profesionalnost može biti primjer svima, pogotovo mladima.

Chivu: Želimo završiti priču i proći grupu. Ako uspijemo pobijediti možemose okrenuti prvenstvu i klupskom SP. Moja uloga? Igram beka već neko vrijeme i ne bunim se. Ocjenu može dati trener. Želim ponovno osvojiti sve. Lani smo uspjeli i spremni smo to ponoviti iako smo svjesni kako to nije lako. Kada ću skinuti zaštitnu kacigu? Nikada.
3 thoughts on “Benitez: Pobjeda za pripremu Svjetskog prvenstva

Odgovori