full screen background image

Moratti: Inter ce uskoro poslovati bez gubitaka

Na danasnjem godisnjem sastanku dionicara Intera prezentirano je financijsko stanje kluba u ovoj sezoni. Stanje kluba je sljedece…

Ostvareni prihodi su 323 milijuna Eura, sto je znacajan porast u odnosu na prethodne godine.

Samim time gubitak kluba smanjen je, najvise zahvaljujuci i prodaji igraca, za 60 milijuna Eura. Nazalost, unatoc svemu Inter nije ishodio profit ove sezone, vec se ponovno poslovalo u gubitku. On za ovu sezonu iznosi “samo” 69 milijuna Eura (u usporedbi sa po 150 milijuna prethodnih godina).

Isto tako, odluceno je da se temeljni kapital kluba uveca za 40 milijuna Eura.

Massimo Moratti kao predsjednik Uprave odgovarao je na mnoga pitanja dioicara, te takodjer primao kritike za zalaganje pojedinih igraca ove sezone (imena nisu spomenuta). “Drago mi je cuti i takve komentare, jer to mi govori kako su svi ti ljudi pravi navijaci Intera, prate svoj klub na terenu.” Moratti se takodjer osvrnuo na nevjerovatno iskljucivanje Milita sa liste kandidata za Zlatnu loptu, potvrdio je potpis novog ugovora sa Sneijderom, te komentirao odluku Juventusa da traze povrat dva oduzeta naslova prvaka: “To je njihova politika. Sto bi bilo da ja podjem traziti naslove koje smo mi nepravedno izgubili. Ipak, mi nismo takvi.” Na kraju je pokazao odusevljenje smanjenim gubitkom: “Gubitak je puno manji nego prije zahvaljujuci sjajnim trijumfima. No on isto pokazuje da klub kao poduzece radi kako treba. Nadam se kako ce u sljedecim godinama gubici biti sve manji dok potpuno ne nestanu, te Inter postane klub koji posluje s profitom.” Moratti se naravno zahvalio svim dionicarima, ali i svim navijacima za podrsku koju daju klubu.
6 thoughts on “Moratti: Inter ce uskoro poslovati bez gubitaka

 1. J.Zanetti4

  “Ostvareni prihodi su 323 milijuna Eura”

  “Nazalost, unatoc svemu Inter nije ishodio profit ove sezone, vec se ponovno poslovalo u gubitku” ..KAKO?????????????

  nemoguca racunica!!!! nemojte mi samo reci da je to sto delimo stadion sa Milanom…

  znaci, prodali smo Zlatana i jos par igraca, za te iste pare doveli Milita, Eto’oa, Snajdera, Mottu i Lucia. ove god prodali smo Balotelija za 28 m Osvojili Cup, Prvenstvo, Ligu Sampiona, na svim tim silnim utakmicama imalo se sta i zaraditi na ulaznicama!! TV prava i ostale zajebancija…

  znaci kada bi Inter svake sezone osvajao triplu krunu opet bi bili u minusu od 60 miliona!!?? ma nema sanse!!

  kako Arsenal i pogotovo Totenhem posluju sa plusom u prosloj godini???

  nerealno je sve ovo???? zasto bi Moratti bio toliko godina predsednik Intera a da posluje u minusu svake godine 150 miliona kao sto je u textu navedeno???

 2. J.Zanetti4

  evo da pojednostavimo….

  prihodi su 323 milijuna Eura
  gubitak iznosi 69 milijuna Eura

  to znaci da je Inter potrosio 392 miliona eura !!??

  moze li mi iko objasniti na sta je potroseno 392 miliona??? na plate zaposlenima i na plate igracima??? – nema sanse!!

  postoji samo jedna mogucnost, a to je.. da je ovaj minus od 69 miliona ukupan minus koji ima Inter, a ne samo za poslednju sezonu, a da je prihod od 323 miliona upravo taj prihod od prosle sezone!

  kada se sve sabere i oduzme po meni ovo sve nema logike

  zna li iko koliki je ukupan minus Intera?? mozda ce taj podatak pomoci

 3. felapton

  To su točni podaci nažalost. sveukupni dug intera je po nekim procjenama 432 milijuna eura i to većinom prema Moratijevim kompanijama, a nešto sitno bankama.. na plaće potrošeno 200 milijuna (više od real madrida!!!). problem intera su prihodi koji su puno manji od ostalih velikih europskih klubova, dok inter troši koliko i oni, a manje zarađuje.

  jedan jako zanimljiv i izvrstan članak
  http://bleacherreport.com/articles/442218-the-price-of-inters-success

Odgovori