full screen background image

Benitez: Najvažnija utakmica je ona sljedeća

Uoči utakmice 9. kola Serie A između Genoe i Intera svoju press konferenciju održao je trener Intera Rafael Benitez…

Uvijek je dobro kada nemaš utakmica u tjednu, bez njih se bolje trenira. A jučer su se u momčad vratili Rivas, Mancini i Milito.

Milito?

Diego je jučer odlično radio, a ako ne bude problema danas i sutra biti će na listi. Što će se dogoditi s Eto’om kada se Milito potpuno vrati? Preferiram imati taj problem nego ga nemati. Eto’oa vratiti u širinu? Ne, vidjet ćemo kako reagira momčad.

Isključenje Milita s liste kandidata za Zlatnu loptu?

Nemam riječi, morao se naći među izabranima nakon onog što je napravio prošle sezone. Čudno je, uistinu čudno, jer osvojio je nagradu za najboljeg igrača Lige prvaka. Svi smo iznenađeni.

Genoa?

Naravno, pogledao sam nekoliko njihovih utakmica. Već sam znao kako vole igrati nogomet, žele kontolirati loptu i znaju to raditi. Imaju i sjajne navijače. Neće nam biti lako. Pobijediti i poslati poruku? Uvijek je bitno pobijediti, a ako momčad igra dobro i raste lakše je pobjeđivati. Ako budemo radili ono što moramo onda će biti još lakše. Garantiramo navijačima da ćemo dati sve od sebe. Hoću li ovaj put ponijeti ekstra naočale da ih dam sucu nakon događaja na posljednjoj utakmici? Ne, ja uvijek vjerujem u dobru namjeru sudaca i mi im moramo nastaviti pomagati.

Tottenham?

Sljedeća utakmica je najvažnija. O Tottenhamu ćemo razmišljati tek nakon Genoe.

Pojedinci?

Coutinho i Biabiany rade uistinu odlično. Motta još ima neugodnosti, a za Marigu i Stankovića je još rano. Stanković će biti spreman za London? Teško. Pandev i Milito će igrati sutra? Vjerujem u obojicu, ali nije se lako vratiti nakon takvih ozljeda. Jesu li spremni za početnu postavu? Vidjet ćemo. Zašto nam se događa da mislimo da su igrači spremni, a kada zaigraju pokaže se da nisu ili se ponovno ozljede? Ja ponekad mislim da će kiša, a onda nakon sat vremena izađe sunce. Tako se i igračima svašta može dogoditi. Ja i medicinsko osoblje kluba razmišljamo pozitivno i radimo zajedno.

Krasić?

Što bih mu rekao? Nisam mu trener. Ali… Analizirali bismo zajedno situaciju, saslušao bih igračevu verziju, ali ako je jasno onda je jasno i nema se tu što reći. Što bi se dogodilo u Engleskoj? Mislim da bi bilo isto kao ovdje. Lega je napravila normalnu stvar.

Guardiola u Manchester Unitedu nakon Fergusona?

Ne znam, ali Guardiola je već veliki trener u velikom klubu. Nemam pojma, ali nije lako mijenjati na takvom nivou.

Milan – Juventus?

Ja želim da pobijedi Inter i ne mogu kontrolirati ono što rade drugi. Razumijem da svi gledaju tablicu i uvijek je dobro biti na vrhu. Mi radimo u tom smjeru i ako momčad bude radila ono što mora i ako to bude radila dobro, mi ćemo biti prvaci.
One thought on “Benitez: Najvažnija utakmica je ona sljedeća

Odgovori