full screen background image

Benitez: Lisice? Ne, ja nosim naočale

Uoči 8. kola Serie A i utakmice Inter – Sampdoria redovnu konferenciju održao je trener crno-plavih Rafael Benitez…

Sampdoria?

Sampdoria je vrlo organizirana momčad sa dva jako opasna napadača. Sutra nas čeka težak posao jer oni će se braniti i pokušati nas iznenaditi kontrama. Neće nam biti lako pronaći prostor, ali dati ćemo sve od sebe. Ako budemo igrali kako znamo imati će se oni što i braniti.

Cassano?

Znao sam da ćete me pitati o njemu. Kvalitetan je igrač. Rekli su mi da mu se sviđa Inter, a on je igrač koji može igrati bilo gdje, u bilo kojoj momčadi, ali dobro mu je gdje jest.

Thiago Motta?

Dobro je, ali nisam htio riskirati. To je moja odluka. On mi je rekao da je dobro, odlično je radio, ali ja preferiram ovako.

Milito?

Svakim danom je sve bolje. Mislim da će sljedeći tjedan biti na raspolaganju.

Stanković?

Jako mi je žao zbog njegove ozljede, jer bio je u sjajnoj formi. Ne znam kada će se vratiti, vrijeme još nije poznato. Dobro je što je stao čim je osjetio bol.

Slučaj Pandev?

Ne postoji slučaj Pandev. Pozvan je, moguće je da zaigra.

Promjena sustava?

Imamo nekoliko povratnika, ali smo izgubili Stankovića. Stoga moramo nešto mijenjati, ali nećemo previše.

Tottenham?

Preokret? Ma kakvi, imali smo problema samo dvije minute. Svakako mi se draže sjetiti da su mnogi zabili i igrali smo sjajno prvo poluvrijeme. U drugom dijelu nije bilo moguće razmišljati o taktici, a ja sam želio probati neke stvari s obzirom da smo imali utakmicu pod kontrolom. Jesam li se bojao Istanbula, ali u suprotnom smjeru? Ne. Samo je nedostajalo koncentracije na kraju. Julio Cesar je bio samokritičan? Odlično radi, nakon Tottenhama je kritizirao samog sebe. To je pozitivno jer tako se može samo napredovati. Onaj tko shvaća što mora popraviti i koji radi da bi to ostvario je savršen.

Prošle godine ova utakmica je bila utakmica Mourinhovih “lisica”?

Hoću li nositi lisice na klupu? Ne, ja nosim naočale, jer bez njih ne vidim dobro. Hoću li ikada napraviti nešto slično? Ne. Smatram da sucima nije lako kontrolirati sve situacije na terenu, a mi im moramo pomoći. Doduše i meni se dogodilo da nekoliko puta poludim na suca. Najviše kada sam trenirao mlade uzraste Reala, tada sam nabijao sve po klupi. Danas sam prestar za te stvari… (smijeh)

Prijelazni rok?

Neću komentirati prije nego razgovaram s predsjednikom i Brancom.

Talijansko prvenstvo?

Puno je više taktike što je meni izazov.

Slučaj Wayne Rooneya?

Ne igra ovdje pa neću o tome.

Koja momčad u Italiji igra najljepši nogomet?

Meni se najviše sviđa Inter. Ako ne primamo previše i blizu smo gola biti ćemo dobri. Vjerujem da možemo još napredovati, rekao bih još 30%.
Odgovori