full screen background image

Benitez: Što budemo kompletniji to ćemo biti opasniji

Nakon pobjede Intera u 7. kolu Serie A nad Cagliarijem za Inter Channel su govorili Julio Cesar, Philippe Coutinho, Thiago Motta, Dejan Stanković i Rafael Benitez….

Julio Cesar: Jednako ključan kao Eto’o? Možda, drago mi je da sam doprinjeo pobjedi u ovom važnom trenutku. Ipak, Eto’o je grandiozan, prolazi sjajno razdoblje. Moram priznati da nisam nikada vidio ovako jak Cagliari od kada sam u Italiji, bili su 100%. Mi smo srećom imali Eto’oa koji nas je lansirao na vrh. Zajedno smo s Milanom? Rano je još za suditi, ali svi iščekuju derby, s Milanom koji je uzeo Ibru… Biti će to poseban derby, ali prije toga nas čeakaju druge utakmice u kojima moramo pobjeđivati.

Coutinho: Utakmica je bila jako teška, ali mi smo odigrali dobro. Najvažnije je da smo uzeli tri boda, a individualne predstave nisu bitne. Pobijedili smo golom Eto’oa koji je strašan igrač i ja mogu biti samo sretan što igram uz njega. Kako prolaze utakmice igram sve bolje, osjećam se sve više dijelom momčadi. Moram još napredovati kako bih našao mjesto u momčadi i zabio prvi gol u crno-plavom. Ne žuri mi se, znam da će kad-tad doći.

Motta: Osjetio sam nelagodu, zaustavio se, ali doktor Combi mi je rekao da je bol posljedica udarca i onda sam nastavio. Nastavio sam i bilo je sve u redu, jako sam sretan. Moram igrati što više, jedino mi to nedostaje da dođem u top formu. Imao sam strašnu želju, ali nedostaje mi ono nešto da budem pravi, a to su minute. Momčad je super jaka, pomažemo jedni drugima i ja očekujem još jednu lijepu sezonu. Važno je da je svak od nas podređen klubu i konačnom pobjedničkom cilju. Osjećam odgovornost, ali svi smo jednako važni i trener će odlučiti tko će kada igrati. Ja želim sudjelovati i zahvaljujem se svima na podršci za vrijeme oporavka.

Stanković: Znali smo kako je ovo teško gostovanje, a Cagliari jako organizirana momčad. Uspjeli smo ostvariti svoj cilj u čvrstoj utakmici. Tražili smo riješenja iz vana i dobro je išlo. Ja sam odlično, prošao sam dva dana tako-tako, ali zahvaljujem se treneru, predsjedniku, navijačima i cijelom Interu na pažnji koju su mi poklonili u ovim, za mene teškim danima.

Benitez: Uvijek je važno pobijediti, a pogotovo je bilo danas kada smo imali puno povratnika u momčad. Kontrolirali smo utakmicu, napravili dvije pogreške iz kojih su oni stvorili jedine dvije prilike.

Inter ovisi o Eto’ou? Ne vjerujem da je to loše, pogotovo jer se momčad polako kompletira. Na taj način ćemo samo imati više opcija za postizanje pogodaka i za pobjede.

Tottenham? Jučer sam ih gledao protiv Fuhama. U srijedu nas čeka težak ispit protiv momčadi koja igra brzo i energično.

Pojačanja? Razmatramo dvije-tri opcije i zajedno s Marcom Brancom ćemo odlučiti što ćemo. Danas je međutim bilo bitno odigrati ozbiljnu utakmicu s jasnim idejama. Eto’o je napravio svoj posao kao i ostatak momčadi. Nije bilo lako igrati u ovo vrijeme, bilo je malo vruće, ali momčad se dobro snašla.

Thiago Motta? Malo smo se prepali kada je zastao, ali nije ništa rekao, samo je nastavio igrati pa smo ga odlučili ostaviti da igra. Vratili su se Samuel i Zanetti, a do srijede bismo mogli imati Cambiassa, Pandeva i Cordobu. Budemo li imali sreće svi će biti na raspolaganju. Protiv Tottenhama će nam trebati svi, jer oni su jaki u igri glavom, igraju visoki presing i odlični su u kontrama.

Predsjednik Cellini kaže da im nisu svirana dva jedanaesterca? Mislim da bi trebao posjetiti okulistu.
3 thoughts on “Benitez: Što budemo kompletniji to ćemo biti opasniji

Odgovori