full screen background image

Benitez: Unutar sebe gorim

Uoči 6. kola Serie A u kojem se na stadionu Giuseppe Meazza igra najveći talijanski derbi, Inter – Juventus, konferenciju za novinare održao je trener Intera Rafael Benitez. Izdvajamo najvažnije…

Susrećemo se Juventusom, verlo snažnom močadi koja se ove godine znatno promjenila. Imati će želju za pobjedom i za nas će to biti teška utakmica s visokim intenzitetom. Mi imamo povjerenje u nas same i naše navijače i vjerujem da zajedno možemo pobijediti bilo koga.

Navijačke tenzije?

Moramo sniziti tonove na tribinama i taj intenzitet usmjeriti na teren. Došao sam iz Engleske gdje se navijači međusobno iznimno poštuju. Sutra će navijači Intera i Juventusa imati priliku pokazati cijelom svijetu da znaju bodriti svoje i poštovati protivnika.

Tko će igrati?

Svi koji su pozvani konkuriraju za početni sastav. Još moramo pričekati kako bismo potvrdili stanje Samuela i Pandeva. Samuel je danas trenirao individualno, dok Pandev još osjeća bolove. Zanetti? Mislim da će biti na terenu u prvoj sljedećoj utakmici, nakon reprezentativne pauze.

Derby d’Italia?

Ovaj je derbi u rangu Manchester United – Liverpool ili Real Madrid – Barcelona, zdravo rivalstvo i čista emocija. Mislim da je rivalitet u tom rangu, ali nakon svih priča koje izlaze oko ovakvih derbija bolje je sniziti tonove. Ovakvu utakmicu svaki trener želi pobijediti, a svak ima svoj način da to izrazi. Unutar sebe gorim, pod emocijama sam, želim pobijediti više od bilo koga.

Prije dolaska u Inter bili ste povezivani upravo s Juventusom?

Pisalo se puno o tome, ali ja poštujem Delnerija. On sjajno radi svoj posao, a ja sam ponosan što sam na kormilu Intera.

Werder?

Igrali smo vrlo dobro, a ja sam najzadovoljniji predstavom mladih igrača. Ja sam oduvijek bio siguran u ovu momčad, vjerovao im, podsjećajući ih da se samo radom mogu raditi pozitivne stvari.

Koga biste oduzeli Juventusu?

Oprostite što neću odgovoriti na ovo pitanje, ovaj put preferiram dribling.
Odgovori