full screen background image

Deki: Nije dovoljno da kupiš Ibru i Robinha

Stanković smatra da pobjeđuje momčad, a ne pojedinci. Snaga Intera je upravo u momčadskom duhu. Nakon slabijeg starta sezone, sada igra odlično.
Stanković je ponovo nezamjenjiv u Interu, Benitez u njega ima puno povjerenje, a situacija kapetana Srbije je bolja nego prošlog proljeća kod Mourinha.

“Tada sam bio 12. igrač. Ozlijedio sam se u siječnju, ekipa je pobjeđivala i nije bili razloga da trener bilo što menja”, objašnjava Stanković činjenicu da jedno vrijeme nije bio standardan.

Na startu nove sezone je imao problema sa fizičkom spremom.

“To je posljedica Mondijala i kasnog početka priprema, ali, čim sam došao do daha, igram bolje, uostalom kao i čitava ekipa”, komentira Deki nakon sinoćnjeg meča sa Werderom, koji je evropski prvak lako dobio.

“Igrat ćemo sve bolje, usvajamo zamisli novog trenera, već smo pokazali da imamo istu onu glad za rezultatima”, dodao je Stanković.

Smatra da je Milan opasan rival, ali…

“Imali su dobru transfer kampanju, Ibra i Robinho su velika pojačanja, ali ne pobjeđuju pojedinci. Nije dovoljno da kupiš par velikih zvijezda i da osvajaš trofeje. Pobjeđuje tim, tu je prednost Intera. Mada, ako Milan bude uspio izgraditi tu ekipnu snagu, šampionat bi mogao da bude veoma zabavan”, zaključio je kapetan Srbije…

Izvor: Sportske.net
One thought on “Deki: Nije dovoljno da kupiš Ibru i Robinha

Odgovori