full screen background image

Bili smo katastrofa, a sad smo odjednom fenomeni

Nakon što se Inter u velikom stilu predstavio (nažalost malobrojnoj) domaćoj publici u prvom europskom nastupu kod kuće u ulozi europskog prvaka svoje dojmove su podijelili Samuel Eto’o, Esteban Cambiasso, Joel Obi, Philippe Coutinho, Jonathan Ludovic Biabiany, Luca Castellazzi i Rafael Benitez…

 

Eto’o: Momčad je odigrala sjajno unatoč mnogim važnim izostancima. Mladi su odigrali odlično. Ponovno sam bio napadač nakon što sam lani bio branič? Jednako se veselim pobjedi sada kao napadač i lani kao branič. Ova pobjeda je momčadska. Juve? Važna utakmica protiv velike momčadi, sve ćemo napraviti da pobijedimo.

 

Cambiasso: Snaga ove momčadi uvijek se pokazala kada su nas treneri pozvali da reagiramo. Zaslužili smo ovu pobjedu uz lijepu igru. Kapacitet koji moraju imati igrači je da se dignu iznad svih priča koje kruže van terena. Ne možemo slušati sve koji pričaju, komentiraju: prema njima smo danas fenomeni, neki dan smo bili katastrofa, a za tri dana ćemo biti nešto treće. Mi moramo znati da se rad isplati, to je jedina tajna za postizanje rezultata. Naš protivnik je mogao povesti na početku utakmice, ali nikada nismo mislili da nam je utakmica van kontrole. Neutralizirali smo Weder koji nije imao dosta igrača, ali je svejedno stvorio odlične prilike. Inter je međutim bio superioran. Ova nam pobjeda daje jednaku sigurnost koju smo imali ranije, jer ne možemo živjeti od rezultata. Znamo da ima boljih i lošijih izdanja, ali moramo uvijek ostati mirni i tu mirnoću prenjeti na mlade igrače. Danas smo mi stariji imali tu odgovornost, da mladima ne prenesemo teret prethodnog poraza. Ne vjerujem ni da se s ovom pobjedom nešto promjenilo uoči Juventusa. Znali smo i prije ovog susreta da smo prvi u prvenstvu. Mi u svlačionici smo mirni, a ono što se govori vani ne možemo nikada zaustaviti.

 

Obi: Jako sam sretan, bio je to predivan osjećaj: ne samo moj debi, već pobjeda. Lani sam bio dosta ozljeđen, ali sada sam dobro. Zahvaljujem treneru na prilici i nastojati ću se odužiti tako da budem sve bolji.

 

Coutinho: Jutros sam saznao da bih mogao krenuti od prve minute. Obuzeli su me osjećaji. Odmah sam zvao majku i oca da im kažem, ali sam isto čekao da budem siguran. Sada sam jako sretan: bio sam puno bolji u nastavku nego u prvom poluvremenu. Imam puno samopouzdanja i mislim da će s vremenom sve biti još bolje. Protiv Werdera smo ostvarili tri važna boda i sada čekamo da isto ponovimo protiv Juventusa.

 

Biabiany: Jako sam sretan zbog debija u Ligi prvaka, ponosan sam. Pokušao sam ispuniti upute trenera da igram naprijed, ali da pomažem natrag. Sigurno je da sam brz, a pokušavam popraviti sve ostalo i nadam se da ću iskoristiti predispozicije koje posjedujem. Bilo je lagano igrati s ovakvim suigračima.

 

Castellazzi: U poluvremenu sam saznao da ću na teren: nisam imao puno vremena za zagrijavanje. Međutim moraš uvijek dati sve od sebe, bez obzira što je već bilo 3:0. Jako sam sretan što sam sudjelovao u ovoj velikoj festi. Od ove večeri ću se zauvijek sjećati komplimenata od suigrača koji su dokazali kako se i oni koji imaju marginalne uloge smatraju intergralnim dijelom ove grupe.

 

Benitez: Imamo puno mladih igrača i uspjeli smo pronaći ravnotežu sa onim iskusnijima. Međutim nije ovo bio najbolji Inter ove godine: odlična kretanja, odlična igra, ali s Barijem smo igrali intenzivnije: u svakom slučaju sam zadovoljan. Kritike nakon Rome? Ja sam bio i tada zadovoljan, jer smo uputili 15 udaraca u gol. Ova momčad može uvijek pobijediti kada igra intenzivno. Eto’o? Rekao sam vam da je on riješenje, ali on je odigrao dobro jer je momčad odigrala dobro. Eto’o je blizu gola i kada igra lijevo. Taktički isto protiv Juventusa? Možda, ali moramo vidjeti koje ćemo igrače imati na raspolaganju. Juve je odlična momčad, ne boje nas se i biti će to krasna utakmica. Lucio? Čini se kao lagano istegnuće, ali vidjeti ćemo sutra kako će biti, ne izgleda ozbiljlno isto kao i Julio Cesar. Ponavljam, vidjet ćemo sutra. Nakon što je vidio ove mladiće Moratti sigurno neće više kupovati? Predsjednik zna što smo napravili i zna što želimo: mi radimo s mladimo i sa iskusnima zajedno, a u siječnju ćemo vidjeti. Sigurno je da mladima treba vremena.
One thought on “Bili smo katastrofa, a sad smo odjednom fenomeni

Odgovori