full screen background image

Benitez: Počele su prljave igrice pred derbije

Pred utakmicu 4. kola Serie A izmedju Intera i Barija Rafael Benitez govorio je novinarima…

Pobijediti sutra, to je moja ideja, to nam je svima na umu.

Milito? Razgovarao sam s njime, dobro je, radi dobro. Danas je također odradio odličan trening. On zna da je samo pitanje vremena. Izjave njegovog agenta? Sam Milito mi je rekao kako je iznenađen, jer nije s njim razgovarao već mjesec dana. Ja sam međutim nešto naučio: bliže se susreti s Romom i Juventusom i kreću određene priče… Mogu li negativno utjecati? Meni se sviđa raditi na terenu, važno je samo ostati koncentriran na to. Bio sam znatiželjan. Važno je da igrač dobro radi, a ono što pričaju ljudi iz vana nije bitno. Milito je bio odličan protiv Palerma, vrlo blizu svog nivoa, nedostajao je sam pogodak. Sutra će biti bitan.

Santon? Imamo još jedan trening, pa ćemo vidjeti sastav. Najvažnije je pobijediti, a tek onda s kojim igračima.

Sneijder? Dobro je.

Stanje u ekipi? Jasno je da svi pričaju o momčadi koja je osvojila sve, a potom promijenila trenera, ali vidi se da momčad ima kvalitetu i da želi pobjeđivati. Naravno, želimo biti još bolji i na tome radimo.

Motta? On je jako važan igrač, vrlo kvalitetan. Radi s nama, ali trebamo pričekati još dva-tri tjedna.

Zamparinijeve izjave? Ja dolazim iz Engleske, a tamo predsjednici ne pričaju puno. Ja kao trener mogu samo reći da smo mi imali 17 udaraca u gol. Zbog poštovanja koje imam prema svemu u svijetu ne mogu reći više, ja sam trener koji priča samo o nogometu.

Odnos s Morattijem? Odličan, on razumije nogomet. Događa se da se ljuti kada Inter ne igra dobro i to je normalno, ali to jest zato što razumije nogomet. Posljednju godinu u Liverpoolu sam imao upravu koja nije imala pojma o nogometu i s njima se nije dalo pričati. S Morattijem se može.

Prilagoditi se Bariju? Prvo mislimo na nas, a onda na protivnika. Inter je dovoljno jaka momčad i mora dominirati u svakoj utakmici, a tek onda trebamo vidjeti protivnika i treba li se malo prilagoditi.

Juventus? Moj odnos s njima uoči derbija? Najvažnija utakmica je ona sutrašnja. Stoga pričamo o Bariju, momčadi koju jako poštujem.
2 thoughts on “Benitez: Počele su prljave igrice pred derbije

Odgovori