full screen background image

Zanetti: Svatko ima izbora, a moj je Inter

Kapetan Intera Javier Zanetti bio je gost chata Inter Channela…

Virgilio: Kapetane, ako osvojimo novi scudetto bio bi to šesti u nizu, rekord. U isto vrijeme došli bi na korak drugoj zvjezdici?

Sigurno je kako ćemo probati ostvariti taj cilj, neće biti lako, ali mislim da imamo sve kako bismo to napravili.

Roberto: 5. svibnja 1998. bio sam izvan Parka Prinčeva kada nam je svima prisutnima Javier Zanetti prije utakmice s Laziom prišao i davao “petice”?

Da, sjećam se tih trenutaka, kakva je to atmosfera bila. Osjećao se miris mog prvog europskog trofeja. Za vrijeme utakmice atmosfera je također bila jedinstvena, a mi smo sretni što smo tim ljudima podarili sreću pobjedom.

Stefano: Što ćeš raditi kada prestaneš igrati?

Ne znam, još uvijek mislim samo na igranje. Kada stigne taj trenutak odlučiti ću u miru, vidjeti ono što mi se najviše sviđa. Znam da neću biti trener, ne vidim se u tome, ne sviđa mi se.

Luca: Kako fincioniraju mlađi uzrasti u Argentini?

Trenutno se zbog loše financijske situacije klubova jako puno koncentrira na mlade pogone.  Mladi igrači često postaju prvotimci i to daje odlične rezultate. Lijepo je uzeti mladu nadu koja kasnije napravi veliku karijeru.

Daniela: Kako se osjećaš nakon ponovnog poziva u reprezentaciju?

Iznenađeno, ali prekrasno iznenađen. Vratio sam se u velikoj utakmici protiv prvaka svijeta koju smo na kraju dobili igrajući odlično. Poklonili su mi jednu plaketu u znak moje ljubavi prema nacionalnoj vrsti i to me čini jako ponosnim. Nadam se da ću i dalje biti od koristi Argentini i Interu.

Postoji li slučaj Milito?

Ne, razgovarao sam s Diegom i rekao mu da bude miran, da svak prođe kroz negativan period. Ne zaboravimo da je propustio polovicu priprema i njemu je potrebno više vremena da dođe u formu. Svejedno, budimo strpljivi jer o Diegu se ne raspravlja.

Giovanni: Za koga navijaš u Argentini?

Independiente. To je momčad iz dijela gdje sam živio.

Tko će biti prvak Argentine?

Ove godine je prvenstvo jako izjednačeno, ali ja mislim kako će to biti Velez ili Estudiantes.

Kakav je tip Rafael Benitez?

Fantastična osoba. Kao i svaki trener stigao je s novim idejama koje nam je prenjeo, ali slušao je i nas. Najvažnije je da smo mi uz njega, da ga slijedimo i da svi skupa radimo za dobrobit Intera. O njegovoj stručnosti i profesionalnosti se ne raspravlja.

Michele: Tajna uspjeha vrhunskog sportaša leži i u prehrani. Reci mi koliko puta tjedno jedeš asado i jeli upravo ovo meso s roštilja tajna tvog uspjeha?

(smijeh) Jedem ga dvaput tjedno, nekad jednom. Međutim nema posebne tajne, morate biti profesionalac 100% ako želite igrati na najvišoj razini.

Mario je stvarno želio otići pod svaku cijenu?

Da nije ostao bi.

Erminio: Po meni je Javier Zanetti prirodni nasljednik Armanda Picchija i Giacinta Facchettija – osoba koja iskazuje najviše i najčišće ljudske kvalitete. Sjeti se kada si prvi put poljubio dres Intera, a ne kao neki koji odmah ljube dres, a zatim otiđu?

Svak ima izbor. Rekao sam da smo s Ibrom pobjeđivali puno, ali kao momčad. Kasnije se on odlučio za novo iskustvo i to treba poštovati. Sada je dio Milana, mi mislimo samo na sebe, a teren će pokazati tko je u pravu.

Priča se o krizi Intera?

Nadam se da je ovo kriza (smijeh), kriza je nešto drugo. Mi smo dobro i razmišljamo samo o napretku.

Sljedeća utakmica je Palermo?

Teška utakmica na vrućem gostovanju. Ktome su vrlo jaka momčad: pogledao sam utakmicu s Bresciom, moramo biti jako pažljivi.

Razmišljate li već ponekad o Svjetskom klupskom prvenstvu?

Da, ali prije toga moramo dobro odraditi prvenstvo i skupinu Lige prvaka, jer samo tako ćemo doći najspremniji u Dubai.
4 thoughts on “Zanetti: Svatko ima izbora, a moj je Inter

Odgovori