full screen background image

Moratti: Europa je ugodna odgovornost

Predsjednik Intera Massimo Moratti dao je intervju uoči premijernog nastupa Intera u Ligi prvaka 2010/11…

Jeste li gledali Cesena – Milan?

Jesam, bilo je zanimljivo. Bio sam, priznajem, jako znatiželjan tako da sam je gledao.

Iako uz dosta poteškoća, Inter je jedina velika momčad u Europi, uz Chelsea, koja se potvrdila. Gledajući tablicu ispada da ste napravili prave poteze ne mijenjavši pobjedničku ekipu od prošle sezone?

Da, iako smo tek u drugom kolu i trenutna tablica može poslužiti samo kao nada. Nama je utakmica s Udineseom po tradiciji jako teška i to što smo je dobili je jako dobro, a to što smo dobili lakše nego lani još bolje. Činilo mi se da nije bila neka utakmica, ali da je ovo sada maksimum, jer prvenstvo je tek počelo. Drugi jednostavno nisu imali sreće pobijediti.

U nekoliko navrata Klubu su se osporavali prigovori na suđenje. No sada baš Galliani nije bio prijateljski raspoložen prema Braschiju. Jeli ponekad treba upozoriti na suđenje?

Da, čini mi se da kada stvari ne idu dobro svi reagiramo na isti način. Ljudski je i razumljivo. No ja želim da kada se mi žalimo ne dobivamo moralne propovjedi od drugih koji čine isto.

Sutra Inter kreće u obranu naslova Lige prvaka. Osjećate li pritisak odgovornosti?

Da, odgovornost sigurno postoji, ali to je ugodna odgovornost. Nadam se da i igrači razmišljaju kao ja. Bitno se koncentrirati samo na ovu utakmicu. Biti će jako teško na neugodnom terenu Twentea, ali naši su svjesni toga.

Navijači su u subotu likovali nad promašenim jedanaestercem Ibrahimovića, jeste li i vi?

Ne… iz jednog kuta bio je to savršen dan za Interiste, ali osobno se nisam naslađivao. Uostalom, nije pogriješio, pogodio je vratnicu. Nije ušla (smijeh).

Čeka li Gallianija kazna?

Ne, mislim da ne, a iskreno o tome nisam ni razmišljao.

Protiv Udinesea je bilo bolje nego u Bologni. Vidi li se pomalo nogomet Rafaela Beniteza?

Drugo poluvrijeme u Bologni smo bili jako dobri. U subotu smo bili konkretniji, pokazali karakter, a to su stvari koje mi se sviđaju. Benitez kaže da je nezadovoljan, da je napredak prespor i to mi se sviđa. Znači da ima još prostora za napredak. Kasnije će taj prostor morati popuniti.

Što mislite o štrajku nogometaša?

Prvo sam mislio da se radi o nogometašima nižih kategorija, ali čini se da nije tako. Stoga mislim da malo pretjeruju. Bez obzira, svatko misli da ima određena prava i želi ih braniti. Ja vjerujem kako ima još puno vremena za dogovor do 25. rujna.

Berlusconijeva izjava vam se činila kao šala ili iskrena zabrinutost Milana razinom suđenja u Italiji?

Greške se događaju. Ja sam se također u subotu žalio na nedosuđeni jedanaesterac na Eto’ou. Mislim da se Berlusconi šalio, to je u njegovom duhu. Drugačije ne može biti.
2 thoughts on “Moratti: Europa je ugodna odgovornost

  1. Augment

    Navijači su u subotu likovali nad promašenim jedanaestercem Ibrahimovića, jeste li i vi?

    “Ne… iz jednog kuta bio je to savršen dan za Interiste, ali osobno se nisam naslađivao. Uostalom, nije pogriješio, pogodio je vratnicu. Nije ušla (smijeh).”

    uh, sto ga slaga tata Moratti xD

Odgovori