full screen background image

Dižemo se, tri bitna boda

Nakon prve pobjede Intera u novoj sezoni, 2:1 protiv Udinesea svoje dojmove su podijelili Lucio, Javier Zanetti, Jonathan Biabiany, Rafael Benitez i Massimo Moratti…

Lucio: Zadovoljan sam jer su tri boda bila jako važna. Moramo ovako nastaviti. U utorak započinjemo novo natjecanje koje svi volimo igrati. Prvo je kolo i ključno je započeti dobro. Inter mora izaći sa pozitivnim rezultatom.

Zanetti: Zaslužena pobjeda za koju smo se dobro namučili. Udinese nas muči svake godine, ali vjerovali smo do kraja i zasluženo pobijedili. Bilo je teško, jer smo mnogi bili na dalekim putovanjima s reprezentacijama, ali stigla su tri boda što je najvažnije.

Biabiany: Zadovoljan sam, iako znam da mogu bolje. Bio sam pod dojmom, znao sam da ću igrati prije nego smo napustili Appiano i obuzele su me emocije. Probao sam se opustiti… Moja pozicija? Navikao sam igrati na obje strane tako da mi nije bitno. Glavno da mogu biti na usluzi momčadi. Želio bih više prilika jedan na jedan kako bih mogao ići na gol.

Benitez: Inter je dobro započeo utakmicu, ali smo potom izgubili kontrolu na sredini terena i protivnik nam je stvorio nekoliko prilika iz kontranapada. Na kraju smo mogli zabiti još golova, ali nismo uspjeli. Diego radi jako dobro, ima kvalitetu i dajmo mu malo vremena da se vrati pogotku, malo po malo ići će sve odlično. Moramo raditi. Želim li još jednog napadača? Mislim da s Diegom i Samuelom možemo provesti naše zamisli u djelo iako je danas bilo vidljivo kako se mučimo u sredini terena. Moramo više igrati na bokove kako bismo iznenadili protivnike, jer suradnja Sneijdera i Milita je pročitana. U drugom poluvremenu smo bilo odlični. Na samom početku utakmice se sve činilo jednostavnim, ali nakon njihovog gola više nije bilo. Nedosuđeni jedanaesterac na Eto’ou? Ako sudac već nije htio pokazati na bijelu točku mogao je bar poštedjeti oštećenu stranu žutog kartona. Ipak, iz ove utakmice izlazimo sretni zbog tri boda, ali i zbog sjajnog navijanja. Navijači su nam stvarno puno pomogli, znaju da na početku sezone nije lako. Transparent za mene? Oni znaju da ću ja uvijek davati 100% za ovaj klub. Sada idem kući pripremati utakmicu s Twenteom.

Moratti: Svake godine s Udineseom imamo problema, ali ovaj je put dobro završilo. Bila je teška utakmica i bilo je bitno pobijediti. Da su nam svirali jedanaesterac koji je bio riješili bi utakmicu još ranije. Momci su još jednom pokazali karakter, trebat će vremena da i igra dođe na taj nivo, ali ovo je dobro, idemo dalje ovako. Kada se započne nešto nove potreban je entuzijazam. Benitez, koji je bogat inteligencijom može dati puno Interu i vidim da igrači davaju sve kako bi stvari funkcionirale. Eto’o? Velika klasa, bio je fantastičan kao uvijek. Ploča Lige prvaka? Lijepa je, dio je pobjeda grada i naravno Intera. Nadam se da ćemo uskoro dodati još jednu.
Odgovori