full screen background image
Search
Wednesday 8 December 2021
  • :
  • :

Štrajk u Serie A!

Štrajk u Seriji A!

Ove nedjelje će se igrati, slijedeće neće. “Svi ostajemo kod kuće”, poručio predsjednik sindikata nogometaša, Massimo Oddo.
Ovog ljeta je istekao ugovor iz Nogometne Federacije i Udruženja nogometaša Serie A, radi se naravno o dokumentu koji regulira prava igrača.

Novi pregovori trajali su ovog ljeta, propali su, a nogometaši optužuju Legu Calcio da se ponaša robovlasnički i da se želi pitati oko svega.

Zbog toga su igrači proglasili štrajk.

“Neće se igrati naredne nedjelje, u 5. kolu nitko neće izaći na teren”, rekao je predstavnik nogometaša, Massimo Oddo, koji ima pristanak svih 20 kapetana klubova Serie A.

Izvor: Sportske.net


I
z Udruge talijanskih nogometaša (AIC) najavili su da će tijekom vikenda 25. i 26. rujna štrajkati u protest odbijanja obnove kolektivnog ugovora igračima od strane vodstva Serije A…

U ime AIC-a javnosti se obratio desni bek Milana Massimo Oddo, koji je pročitao sljedeću izjavu:

– U AIC-u smo odlučili u dogovoru s klubovima u Seriji A da u petom kolu prvenstva koje je na rasporedu 25. i 26. rujna, nećemo izaći na travnjake u protest novog režima oko ugovora.

U objašnjenju ovakvog poteza od strane AIC-a, Oddo je rekao:

– Igračima je dosta da ih se tretira kao objekte, a ne kao ljude. Ovdje je riječ o borbi oko ljudskih prava.

Priopćenje Udruge potpisali su kapetani svih 20 klubova talijanske Serie A, pa je tako u opasnosti održavanje kola u kojem je svakako najzvučniji okršaj između Rome i Intera.

Očekuje se da bi uskoro trebali započeti pregovori dviju strana oko novog kolektivnog ugovora kako ipak ne bi došlo do prekida prvenstva…
2 thoughts on “Štrajk u Serie A!

Odgovori