full screen background image

Mourinho: Nitko nije bolji od mene

Trener milanskog Intera, Portugalac Jose Mourinho, talijanskim je novinarima izjavio da se ne smatra najboljiom trenerom svijeta, ali je isto tako dodao da nijedan drugi trener nije bolji od njega.

– Kad sam došao u London samo sam rekao da sam normalan menadžer na čelu posebne skupine. Odjednom sam postao ‘Posebni’ iako samoga sebe nikad nisam tretirao na taj način. Ne mislim da sam najbolji trener na svijetu, ali isto tako ne vjerujem da postoji na svijetu bolji od mene! – istaknuo je Mourinho u razgovoru za Gazzettu dello Sport.

Pritom je usporedio okružje u Interu s onim u njegovome donedavnom klubu, londonskom Chelseaju. U Interu vlada predsjednik Massimo Moratti, a na Stamford Bridgeu Roman Abramovič.

– Obojica su strastveni ljubitelji nogometa, što je ključno za trenera i njegov radni ambijent. Ali, Moratti je zaluđen Interom već 63 godine, a Abramovič Chelseajem samo pet.

Prošloga se tjedna porječkao sa predsjednikom Catanije. Mourinho, dakako, tvrdi da je dotični, Pietro Lo Monaco, prvi počeo…

– Ne volim provocirati ljude, ali ne volim niti kad mene netko provocira. Tada ću uzvratiti kao što je bio slučaj u ovome primjeru. Znam da sam osoba koja prodaje novine i privlači pažnju. Pogledajte što sam samo učinio za Lo Monaca! Pa, čovjek se besplatno pojavio na CNN-u. Sjajno, ha?

Iako ima mnogo oponenata, bitno je da mu snažnu podršku pružaju vlastiti igrači. Posebice Zlatan Ibrahimović.

– Nisam kod Zlatana pronašao taj problematični ego o kojem su svi toliko pričali. Vrlo dobro zna da je najbolji i kad dođe vrijeme, to će i potvrditi osvajanjem Zlatne lopte. Da bi to postigao, mora igrati onako kako Inter želi.

Mourinho se požalio da je na Interovom popisu previše igrača, pa je tako i jedan Hernan Crespo morao ispasti s popisa za Ligu prvaka.

– To je više problem za igrače, a ne za mene. U smislu taktike puno je bolje raditi sa 20 igrača ili manje – naglasio je Mourinho.
2 thoughts on “Mourinho: Nitko nije bolji od mene

  1. Adnan525 Tuzla BiH

    Nema Mourinho ti si br jedan bio mi je drag i u Chelsiju bas zbog svoji izjava A sad kad si u interu jos si mi drazi I nadam se da ti se ispuni sta si planirao ti ces biti nas ferguson…forza Inter forza Mourinho….

Odgovori